Tyrkia knuser Gibraltar, Norge i sjakk av Latvia

Før turen fra Holland til Montenegro denne lørdagskvelden (20:45) ble det spilt ytterligere to kamper i gruppe G i kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2022. Tyrkia (3., 15 pt) mottok Gibraltar (6. , 0 pt), mens samtidig ønsket Norge (2., 17 pt) Latvia velkommen (5., 5 pt). Tyrkerne tok umiddelbart kontroll over kampen og åpnet scoringen i det 11. minutt takket være Aktürkoglu (1-0, 11 «). Noen minutter senere ble Olivero utvist, noe som ga Gibraltar 10-11 (22.). Kort før pause ga Dervisoglu Tyrkia to mål (2-0, 38.), og tilbød deretter skuddveksling (3-0, 41.). Tyrkerne ble dårligere i andre omgang med Demiral (4-0, 65.), Dursun (5-0, 81.) og Muldur (6-0, 85.).

Hva følger etter denne kunngjøringen

I den andre kampen, til tross for en flagrant dominans fra nordmennene (70 % ballbesittelse ved pause), vendte de to lagene rygg mot rygg i garderoben ved pause (0-0). En rekord som fortsetter i andre omgang, men det vil være nødvendig å vente til kampslutt for å se Norge ta fordelen etter en erkjennelse fra Elyounoussi, før videoassistanse griper inn og til slutt annullerer målet for offsideposisjon (80°) . Med denne trekningen ser nordmennene Tyrkia komme tilbake til toppen av tabellen med 19 poeng, før de møter Nederland på tirsdag (20:45). Tyrkerne vil flytte til Montenegro-engen (20.45).