Tony Parker: «Jeg ønsket å gi tilbake kjærligheten til videospill»

«Når du heter Tony Parker, når du er en suksessfull gründer med mange prosjekter, har du fortsatt tid til å spille videospill?
Fra tid til annen ja, selvfølgelig. Spesielt det mine barn (Josh, 6 år, og Liam, 4 år) som, jeg liker å la dem oppdage denne verden. Vi spiller kun i helgene, de er ikke tillatt i uken. Men de kan spille i to til tre timer lørdag og søndag. Det var slik jeg begynte med brødrene mine, vi spilte mye. Jeg vil dele denne kjærligheten med dem. Akkurat nå er det basketball og fotball, da NBA 2K Og FIFA. jeg hadde mensen PES, men det var år da det var bedre enn FIFA, andre mindre. 2K, det er litt av et referansepunkt. For spillerne av den nye generasjonen er stemmene de har i spillet viktige, det viser at det har tatt en god plass i basketballens verden.

Var ikke det allerede da du fortsatt var i NBA?
Nei. Min generasjon, vi har ikke sett så mye på det. Det får meg til å le når jeg ser diskusjonene, spillerne konfrontere hverandre, spesielt nå som de eldre generasjonene også står på spill, med spillere av alle titler. Det er de evige debattene, seertallene, NBA topp 75, det er endeløse ting, det får meg til å le.

Du fant deg selv på forsiden av 2K i 2016. Var det en innvielse for deg?
Det er klart. For enhver spiller, når du har den æren, er det utrolig. Det har blitt en institusjon og det er virkelig en stor anerkjennelse.

For noen måneder siden et bilde av dine fremtidige San Antonio-lagkamerater som spiller Romskip på flyet, etter 1999 NBA-tittelen, dukket opp igjen på Internett. Omdømmet til spillere av Spurs virkelig grunnlagt?
Å ja. Det er mange av dem i teamet som spilte videospill, på flyet … jeg spilte med dem, det var hovedsakelig på sportsspill, så NBA 2K og de fra amerikansk fotball, Bli gal. Romskip, slike ting var mindre mine ting. I Bli gal, det var Tim (Duncan), Den sterkeste. Men han spilte mye. Det var en måte å slippe presset på, ha det gøy … For meg har det alltid vært sånn.

Det er mindre dette bildet av spillere i det franske laget …
Å nei, det spilte også. De var hovedsakelig de yngre generasjonene. Boris (Dia) det ringte ikke, det er sikkert, det var ikke kaffepause lenger. Jeg husker at han spilte mye, for i 2008 tilbød jeg Playstation til hele laget. Det var å følge et veddemål, det var nødvendig å ta et litt varmt skudd, spilleren hadde satt den på så jeg hadde gitt gaver til alle. På fritiden kunne vi spille lenge. Når du trener to ganger om dagen, er det noen ganger en god måte å dekomprimere. Vi roet oss ned … vel nei, ikke for mye, det var fortsatt veldig konkurransedyktig (ler).

I 2019 ble du involvert i e-sport, sammen med LDLC. Hvorfor dette valget?
Jeg ønsket å delta i utviklingen av eksport. Det er en sektor som startet for lenge siden, men som vokser veldig raskt. Jeg henvendte meg umiddelbart til skuespillerne for å se hvordan jeg kunne hjelpe dem, og dette er hvordan ideen om å opprette et treningssenter ble født. (Tony Parker Adéquat Academy), for å utvikle spillere. Det kom også fra min kjærlighet til spill, fordi det hjalp meg mye alle disse øyeblikkene som jeg delte med brødrene mine, det er derfor jeg ønsket å gjøre det.

Totalt sett har vi sett mange NBA-spillere investere i e-sport de siste årene: Shaquille O’Neal, Rick Fox, Stephen Curry … Hvordan forklarer du det?
Det er en verden du liker. Vi har alle spilt videospill en stund, så vi ønsker å gjengjelde. Jeg valgte å gjøre dette med akademiet mitt og investeringen min med OL LDLC. Nå har du også Rudy Gobert som startet det, du har nok av det.

Under lockdownen begynte du å jobbe på Twitch, sammen med noen sporter og influencere, men du har ikke strømmet på flere måneder. Kommer du til å fortsette?
Den er satt fullstendig på vent. Jeg hadde imidlertid gjort noe med Gotaga (Corentin «Gotaga» Houssein, en av de største franske streamerne), Jeg dro til lokalene hans og oppdaget denne verden, det var ganske fascinerende. Det er bare det at jeg ikke har hatt mye tid siden nedstengningen nå som virksomheten har gjenopptatt. Men jeg holder det i hodet mitt, man vet aldri. «

Albert Glisson

"Utforsker. Unapologetisk gründer. Alkoholfanatiker. Sertifisert forfatter. Wannabe tv-evangelist. Twitterfanatiker. Student. Nettforsker. Reisefantast."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.