Oppdatering: Esajas og Kuijsten slo Belgia

Publisert på 17., 23. oktober, 18.22

ZAANSTAD – I løpet av landspausen vil noen AZ Youth-spillere være på banen. Latrell Aken skal spille treningskamp mot Italia hjemme. Videre skal syv AZ-spillere spille i en kvadrinasjonal turnering i Kroatia og to vil spille vennskapskamper i Spania.

TIRSDAG:
Nederlandsk U18 – Norge 2-1
Med Elijah Dijkstra, Kees Smit, Enoch Mastoras, Jasper Hartog og kaptein Rayan Atikallah i startoppstillingen vant det nederlandske U18-laget mot Norge tirsdag. Skandinavene tok ledelsen i det 21. minutt, men da dikterte det nederlandske laget kampen. Zepiqueno Redmond (Feyenoord) scoret utligningen fra en corner, hvoretter Yannick Eduardo (RB Leipzig) scoret vinnermålet i andre omgang.

Rayan Atikallah (4) og Enoch Mastoras (8) etter seieren over Norge. Foto: B4 Slovenia.

Nederlandsk U19 – Belgia 5-1
Jeremiah Esajas og Tristan Kuijsten fikk begge spilleminutter tirsdag for det nederlandske U19-laget, som fullførte en treningsserie mot Belgia. Førstnevnte startet og tok en 3-0-ledelse mot nederlenderne i første omgang. Etter avbruddet kom også Kuijsten på banen og det nederlandske laget var presis to ganger til.

LØRDAG:
Nederlandsk U18 – Danmark 1-3
Kjernestyrken Dijkstra og innbyttere Oerip, Hartog og Mastoras hadde en bitter kveld med de nederlandske U18-årene. I den andre kampen i firerturneringen i Kroatia tapte Danmark 1-3. Motstanderen tok tidlig ledelsen og tok deretter en 0-3 ledelse i andre omgang takket være korte påfølgende mål. Kayden Wolff (Ajax) gjorde noe i det 65. minutt, men det nederlandske laget klarte ikke lenger å gjøre kampen spennende.

Elijah Dijkstra startet lørdag i startoppstillingen til nederlandske U18. Foto: OnsOranje.

Nederlandsk U19 – Australia 1-1
Kuijsten og Esajas var ikke i startoppstillingen lørdag for Nederland U-19, som spilte uavgjort 1-1 mot Australia. Antoni Milambo (Feyenoord) ga nederlenderne ledelsen i det 28. minutt, men et mål fra Thomas Waddingham (Brisbane Roar) Socceroos ved siden av i andre omgang. Esajas kom inn som innbytter i det 61. minutt.

TORSDAG:
Nederlandsk U19 – Sveits 4-3
Esajas debuterte på ungdomslandslaget torsdag. Jong AZ-forsvareren er en starter, akkurat som keeper Kuijsten, i startoppstillingen til det nederlandske U19-laget, som spilte den første kampen i en treningstriptyk mot Sveits. Det nederlandske laget tok raskt en 2-0 ledelse i Marbella, Spania. Julian Rijkhof (Borussia Dortmund) var presis allerede i det 9. minutt, hvoretter debutanten Esajas doblet marginen. Sveits slo tilbake kort tid før pause, men Feyenoord-spiller Jaden Slory sørget for 3-1 etter pause og like etterpå sørget også for 4-1. Seieren så ut til å ha blitt oppnådd. Sveitseren viste imidlertid motstand og tok plutselig en 4-3-ledelse takket være scoringer i det 58. og 62. minutt. Det nederlandske laget måtte derfor jobbe hardt den siste halvtimen og de lyktes.

Den presise Jeremiah Esajas debuterte mot Sveits som ungdomslandslag. Foto: OnsOranje.

ONSDAG:
Kroatia – Nederlandsk U18 3-2
Firenasjonersturneringen i Kroatia startet for de nederlandske U18-årene med et nederlag mot vertsnasjonen. Kjernekundene Atikallah, Mastoras, Smit, Hartog og Oerip så kroatene lede 2-0 i første omgang. Leo Rimac (Dinamo Zagreb) åpnet scoringen, hvoretter Toni Majic (Dinamo Zagreb) deretter omsatte en straffe. Det nederlandske laget kom nærmest i andre akt da Precious Ugwu (Ajax) scoret utligningen. Don-Angelo Konadu (Ajax) scoret også en utligning på overtid og det nederlandske laget trodde de kunne utligne. Men det var ikke tilfelle, da Kroatia scoret igjen kort tid etter.

FREDAG:
Nederlandsk U16 – Italia 3-1
Den andre kampen mot Italia fredag ​​hadde en spektakulær sluttfase. Jeg kom til «s-Gravenzande Bluesen tok ledelsen etter bare ni minutter og så ut til å ta kontroll over kampen. Nederlenderne tenker annerledes og var presise tre ganger i overtid. Austyn Jones (2x, PSV) og Thijmen Romers (Sparta Rotterdam) var presise. Aachen startet fra startoppstillingen og deltok i 52 minutter.

ONSDAG:
Nederlandsk U16 – Italia 1-2
AZ-spiller Aken kom på som innbytter for det nederlandske U16-laget onsdag, hvor laget hans spilte den første av to treningskamper mot Italia i «s-Gravenzande. Det nederlandske laget tok umiddelbart ledelsen, men så motstanderen ta kontroll. De tapte 1-2. Aachen kommer tilbake til streken i det åttiende minuttet.