Norge vinner i Gibraltar: Haaland scorer ikke, Svensson gjør | Utenlandsk fotball

Den andre kampen i gruppe G, mellom Latvia og Montenegro, endte 1-2. Latvia tok ledelsen i det 40. minutt med Janis Ikaunieks, men minuttet senere utlignet AS Monaco-spissen Stevan Jovetic. Jovetic scoret også vinnermålet for Montenegro i det 83. minutt. Det oransje laget møter Latvia lørdag kveld (18:00) foran 5000 tilskuere i Johan Cruijff Arena. Førstkommende tirsdag kommer laget til landstrener Frank de Boer på besøk til Gibraltar.

Norge hadde nok av muligheter i første omgang, men like før pausesignalet scoret de kun mot nummer 195 på FIFAs verdensranking. Norge (44. på FIFA-rankingen) deltok sist i finalen i VM 1998 og EM 2000, men med talentfulle spillere som Erling Haaland, Martin Ødegaard og Alexander Sørloth, laget til landstrener Staale Solbakken (som spiller). tilstede ved verdensmesterskapet i 1998 og EM i 2000) kvalifiserer seg endelig til en viktig turnering. Norge har allerede kvalifisert seg til sluttspillet for deltakelse i EM neste sommer, men har tapt for Serbia.

Etter tjue forsøk scoret Norge til slutt i det 43. minutt med en heading fra Alexander Sørloth, spiss i den tyske toppklubben RB Leipzig. To minutter senere satte Racing Genk-midtbanespiller Kristian Thorstvedt inn 0-2 for Norge. AZ-høyreback Jonas Svensson satte inn 0-3 i det 57. minutt. Det gjorde han med et skudd etter at AZ-lagkameraten Fredrik Midtsjø falt fra corner, som ble erstattet av Tokmac Chol Nguen etter 62 minutter. Erling Haaland ble også eliminert etter 62 minutter og erstattet av Everton-spissen Joshua King.

Haaland hadde flere sjanser i Gibraltar, men klarte ikke å score. Sensasjonen til Borussia Dortmund (20 mål på 14 Champions League-kamper) er seks mål etter ni landskamper. Norge er i gruppe med Orange i VM-kvalifiseringen. Landslagstrener Frank de Boer spiller borteturen til Norge 1. september. Konkurransen er berammet til 16. november i Nederland.