Norge øker presset for det nederlandske landslaget

4. september 2021 – Nederland møter Montenegro i kveld. Louis van Gaals lag må vinne for å øke presset på Tyrkia og komme tilbake på nivå med Norge. Det laget vant 0-2 mot Latvia. Ikke et flott resultat, men en overbevisende seier når du ser på kampen.

Erling Haaland var den lange kantspilleren i Norge onsdag kveld som tok laget foran mot det nederlandske landslaget. Davy Klaassens scoring var ikke nok til seieren, men det var et viktig poeng for begge lag. Den norske spilleren scoret nok en gang det første målet mot Latvia. Nå var det nok for trippelen.

Borussia Dortmund-spissen ble klarert til å bygge etter tjue minutter fra straffemerket og unnlot ikke å håndtere Pavels Šteinbors. Etter det kom det andre målet sent. Det mens bortelaget var herre og elskerinne med mer enn sytti prosent ballbesittelse og tjue skudd på mål latvisk. I det 66. minutt ble ledelsen doblet med Mohamed Elyounoussi. Midtbanespilleren satte umiddelbart ballen godt i hypotesen, slik at han umiddelbart kunne trekke den ut. Keeperen var sjanseløs mot skuddet i lengste hjørne.

Norge har ti poeng etter fem kamper med seier. Holland kan uavgjort hvis de slår Montenegro. Videre kommer også Tyrkia, den neste motstanderen til de oransje, på banen i kveld. Laget skal konkurrere mot Gibraltar. Det burde ikke være noe problem, så mye at fletten virker som en sikkerhet for laget. I så fall ville tyrkerne nå elleve poeng etter fem kamper.