Norge og Holland fortsetter uten tap – Tokyo 2020 – Sportacentrs.com

I den første kampen for dagen ble den tredje seieren oppnådd av de nederlandske håndballspillerne, og slo Angola 37:28. Etter første omgang hadde nederlenderne kun to mål foran, men allerede i andre omgang klarte de å tredoble det raskt, noe som gjorde at de kunne feire en dundrende suksess. Bo van Vetering skilte seg ut for det nederlandske laget med sju mål.

Den andre seieren gikk til det spanske kvinnelaget i håndball, som slo Brasil – 27:23. Sør-amerikanerne ledet det meste av kampen i første omgang, men de spanske håndballspillerne brøt kampen i andre omgang, fikk et mer selvsikkert overtak og vant. Nereja Penja Abaureja scoret syv mål for vinnerne, men Tamiresa de Arauho scoret ni mål for det brasilianske landslaget.

Den første seieren i gruppe A ble vunnet av Sør-Korea, som slo det asiatiske laget i en duell med Japan på 27:24. Sørkoreanerne tok initiativet fra midten av første omgang og holdt i tøylene til kampslutt. Jura Junga ble kampens toppscorer, og skapte Sør-Koreas suksess med 11 nøyaktige skudd.

Etter en tilsvarende førsteomgang ga de norske håndballspillerne ikke noe håp for motstanderen de andre tretti minuttene. Han scoret 12 mål i andre omgang og beseiret Montenegro med 35:23. Henny Reist og Nora Moerka scoret syv mål hver i den norske seieren. Også for nordmennene var det den tredje seieren i kampene.

Dagens mest produktive kamp fant sted mellom den russiske olympiske komité og det ungarske landslaget, og russerne tok sin første seier med 38:31. Det ungarske kvinnelaget i håndball klarte å være i ledelsen bare en stund (2:1), hvoretter laget til den russiske olympiske komité kontrollerte hele kampen. Darya Dmitryeva scoret syv mål på åtte forsøk, men Ekaterina Ilyin var nøyaktig i alle seks skuddene. På det ungarske landslaget ble det scoret ni mål på bekostning av Katrina Gita Klujber.

Ungarerne, som tradisjonelt startet i den olympiske håndballturneringen for kvinner, har ennå ikke vunnet noen poeng etter tre kamper. I 2000 vant det ungarske landslaget sølvmedaljen i Sydney, og endte på femteplass ved lekene i Athen i 2004 og ble nummer fire i Beijing. Ungarerne klarte ikke å kvalifisere seg til OL i 2012 og 2016.

I den siste kampen i tredje runde av kvinneturneringen bommet Sverige på de to første målene og spilte mot Frankrike. I andre halvdel av første omgang ledet franskmennene med fem poeng, men svenskene klarte å redusere til et minimum, og tok over tidlig i andre omgang. På slutten av kampen spilte de franske håndballspillerne mindre enn to og uavgjort – 28:28. Karina Stromberg har scoret sju mål for Sverige, men færre for Pauleta Fopa på det franske landslaget.