Nederland utstilt av Norge

Åtte dager før VM ble Nederland slått av europamestere Norge i Intersport Cup 2021: 36-21.

Først i det første kvarteret klarte Orange å holde tritt med hjemmet til treningsturneringen i Bergen. Med Larissa Nusser i midten fra start slo Dione Housheer inn 7-8.

I første omgang scoret den høyreorienterte Odense HC-konstruktøren tre mål. Venstre cornerspiller Bo van Wetering, Housheers lagkamerat i Danmark, scoret også tre mål på en halvtime.

stiv komme tilbake Polman
Til gjengjeld såret Norge et uaktsomt Nederland mye. Etter tjue minutter gikk Estavana Polman inn og spilte de første minuttene etter sin lange rehabiliteringsperiode. To ganger ble et skudd fra den hjemvendte Team Esbjerg-spilleren blokkert.

Etter 19-11 til pause kom Norge raskt videre til 24-11. På stillingen 34-19 var forskjellen femten mål for første gang. Polman hadde sittet i sofaen en stund da. Lyspunktet i andre akt var høyre cornerspiller Kelly Vollebregt med tre av tre.

Lørdag mot Russland
I morgen er den oransje troppen, som åpner verdenscupen mot Puerto Rico 3. desember, ledig. Russland venter lørdag. Dagen etter møter Nederland Korea. Alle motstanderne under Intersport Cup 2021 reiser til Spania neste uke for verdenscup.