Latviske innebandyspillere vinner Norge og tar femteplassen i verdensmesterskapet

Lørdag spilte det latviske herrelaget i innebandy mot Norge på 4. plass i VM i innebandy i Helsinki.

Den første perioden i en slik kamp endte uten mål.

Etter Pēteris Trekšes pasning sendte forsvarer Artūrs Jurševskis ballen inn i det tomme øvre høyre hjørnet av målet parallelt med mållinjen i det 23. minutt, og avslørte kampresultatet – 1:0.

Rolands Kovaļevskis nådde 2:0-kontringen i det 34. minutt.

Bare 28 sekunder senere, etter en tilsvarende kontring, sto det 3-0, og Moricas Krūmiņš fikk treffe keeper alene foran Kevin Schmidt.

I midten av tredje periode nådde Ūle Mosins Ūlesens 2:3 på 83 sekunder under avvisningen av Jānis Ragovskis og Arvids Vibrings Lindqvist, men sluttresultatet av kampen ble registrert av Trekše – 4:2 i flertall 95 sekunder før slutten av kampen.

I kampen om syvendeplassen tapte Estland mot Slovakia på 7:8 i tilleggstid (1:3, 3:3, 3:1, 0:1).

Den statlige enheten i Latvia er for øyeblikket på åttende plass. I det forrige verdensmesterskapet, som ble arrangert i Praha i 2018, vant latviske innebandyspillere en femteplass. Det latviske landslaget har deltatt i samtlige 12 verdensmesterskapsfinaler så langt. Det høyeste resultatet som er vunnet er femteplassen som er vunnet fem ganger.