Håndballspillerne slo også Finland med god margin i EM-kvalifiseringen

Etter to kamper er Nederland på topp i gruppen som også inkluderer Tsjekkia.Sist torsdag vant håndballspillerne sin første kvalifiseringskamp mot Portugal 38-27.

Landstreneren hadde forlatt Lois Abbingh, Angela Malestein og Bo van Wetering hjemme til kampen i Finland. Han hadde lagt til Alieke van Maurik, Daphne Luchies og Loïs van Vliet til utvalget.

Mot Finland startet det nederlandske laget med Rinka Duijndam i mål. Senere spilte også Tess Lieder og Yara ten Holte. De finske håndballspillerne åpnet scoringen og spilte tidlig 3-3 uavgjort mot Nederland. Så gikk det nederlandske laget til 7-3. Pausestillingen var 15-7.

I andre omgang stakk håndballspillerne fra motstanderen, som bare klarte å score seks ganger. Luchies scoret det 31. og siste målet for det nederlandske laget.

Larissa Nusser, kåret til kampens spiller, scoret fire mål, det samme gjorde Kim Molenaar, Kelly Dulfer og Kelly Vollebregt. Inger Smits, Zoë Sprengers og Nikita van der Vliet var nøyaktige tre ganger. Van Maurik scoret to mål og Luchies, Van Vliet, Merel Freriks og Tamara Haggerty scoret ett mål.

De to beste lagene i hver gruppe og de fire beste nummer 3-erne vil kvalifisere seg direkte til EM i 2024, som spilles i tre land: Ungarn, Østerrike og Sveits. Johanssons lag skal spille verdenscup for første gang i Danmark, Norge og Sverige senere i år.