Azzurri slo danskene og kvalifiserer seg til finalen i verdensmesterskapet i 2021

Publisert på:

Takket være fredagens seier mot Danmark (23-22) kvalifiserte det franske kvinnelaget i håndball seg til finalen i VM 2021. De franske, kronede olympiske mesterne i Tokyo, møter nordmennene, europamesterne i fjor, eller spanjolene, viseverdensmesterne i 2019, søndag.

Fransk håndball, olympiske mestere i Tokyo for drøyt fire måneder siden, nådde finalen i verdensmesterskapet i 2021 fredag ​​17. desember, etter en vakker semifinale full av spenning mot Danmark (23-22) og befinner seg i en eksepsjonell dobbeltkamp .

Lagvenninnene til Coralie Lassource møter Norge, europamesteren i fjor, eller spanjolene, verdenstoer i 2019, som konkurrerer på kvelden (20.30) søndag ettermiddag, andre billett til finalen.

I en svært komplisert kamp mot et meget godt skandinavisk forsvar spilte bleuerne en ulempe gjennom hele første periode, straffet med balltap (ti i løpet av de første tretti minuttene) og et mislykket angrep på Althéa Reinhardt, den danske målvakten.

Kampen lovet å bli veldig tett mellom to lag som kjenner hverandre utenat og er kjent for sin defensive styrke. Jesper Jensens dansker var på jakt etter nøkkelen til å gå inn i det vanntette franske forsvaret, de fant noen brudd i den blå veggen i første periode, for å lede 12-10 til pause.

Sjette finale for Azzurri siden 1999

Med bare to mål i garderoben kom franskkvinnen ut med mindre vanskeligheter, takket være Laura Glauser-redninger, spesielt en straffe på 30.Og minutt som kunne ha skadet franskmennenes moral. Den høylytte idrettshall-kunngjøreren Granollers kan ha passert «I will survive» like før starten av andre omgang da franskmennene fortsatte å snuble over Althea Reinhardt.

Det var i det siste kvarteret, da franskmennene hadde mishandlet en dobbel numerisk overlegenhet, at Estelle Nze Minko, Pauletta Foppa og Grâce Zaadi lot italienerne snu trenden.

Og etter feilene til Pineau (straffe), Nocandy og Valentini, som alle tre løp inn i Sandra Toft, den andre danske målvakten, var det til slutt den brestoise Alicia Toublanc, på høyrekanten hennes, som ga fordelen i starten av de fem siste. minutter (22-21), for ikke å gi danskene fordelen.

Cleopatra Darleux, som entret banen i andre omgang, slo Pedersen og beseglet seieren på slutten av spenningen. Frankrike forblir derfor ubeseiret i semifinalen i VM, og vil oppleve en sjette finale etter 1999 (sølv), 2003 (gull), 2009 (sølv), 2011 (sølv) og 2017 (gull).

Olivier Krumbholz sine spillere opprettholder med denne suksessen håpet om å nå en internasjonal dobbel innen fire måneder etter OL-kroningen, noe som kun danskene (1996) og nordmenn (2008) har klart å oppnå tidligere. JO-Euro dobbel på den tiden).