Amerikaneren Joey Mantia vinner 1500 seire i verdensmesterskapet i hurtigløp

Joey Mantia, fra USA, går på ski i 1500m-konkurransen for menn under ISU World Cup Speed ​​​​Skating-arrangementet i Calgary, Alberta lørdag 11. desember 2021. (Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP)

Calgary, Alberta (AFP) – Amerikaneren Joey Mantia vant verdenscuppen på 1500 meter for menn i Calgary for andre uke på rad.

Mantilla kom først i mål på lørdag på 1 minutt og 41,86 sekunder – et halvt sekund utenfor banerekorden – på Calgary Olympic Oval. Den 35 år gamle amerikaneren vant 1500-tallet på is hjemme i Salt Lake City forrige helg.

«Jeg hadde en flott helg forrige helg og trodde jeg var klar denne uken også, men det er jeg ikke,» sa Mantia. «Jeg lurte på om jeg kan gjøre noe denne helgen eller ikke. Så det er fint å vite at selv uten forberedelser, eller uten det jeg tror jeg trenger for å vinne, kan jeg komme på pallen.»

Kanadiske Connor Howe tok sølv på 1:42,42. Norske Alan Dale Johansson tok bronse med tiden 1:43,27, og tok sin første individuelle medalje i verdenscuppen siden 2018. Amerikaneren Emre Lehmann ble nummer fire.

Russiske Angelina Golikova tok sin første verdenscupseier for sesongen i kvinnenes 500 med tiden 36,66 sekunder.

Den japanske olympiske mesteren Nao Kodaira vant sølv med en tid på 36,76 poeng. Og amerikaneren Erin Jackson tok bronsen med 36,92 poeng.

«Det er mange ting å lære av det, og da er jeg klar til å ta en liten pause, omgruppere meg og komme sterk tilbake,» sa Jackson.

Kodaira vant kvinnenes 1000 på 1:12,51 og tok sin første verdenscupseier for sesongen. Amerikanske Brittany Bowie tok sølv med tiden 1:12,54, en forskjell på bare 0,03 sekunder. Og russeren Olga Vatkulina vant bronsen med tiden 1:13.15.

Poe var den eneste som satset på siste runde for 28 sekunder siden til 27,89.

«Dette var en av de beste avslutningene jeg noen gang har hatt,» sa han.

Isabelle Weidmann, Evanni Blondin og Valerie Maltese hevder Canadas tredje verdenscupseier på rad i lagforskning for kvinner. De fullførte løpet på 2:52,06, og satte nasjonal rekord og resultat.

Japan vant sølv og Kina bronse.

Nederlenderen Bart Holluerfe vant gruppestarten for menn med tiden 7: 38,88, og tjente nederlenderens andre olympiske plass i arrangementet. Sølv til belgiske Bart Swings, bronse til tyskeren Felix Reinger.