Latviske hockeyspillere starter U-20-VM-turneringen med seier over nordmennene / Artikkel

Den første tredjedelen endte uavgjort 2:2, men i de neste to periodene scoret latvierne et mål. Målvakt Bruno Brūveri ble kåret til beste spiller på det latviske landslaget.

Det norske landslaget avslørte resultatet i det 7. minutt, og spilte numerisk flertall inntil Lucas Trigas slo inn i et tomt mål. Latverne gjenopplivet imidlertid umiddelbart: Raivis Ansons umiddelbart etter skuddet sendte pucken nøyaktig i mål. Videre, noen minutter senere, spilte Dāvis Orniņš godt under mål, og ga Latvia ledelsen. Nordmennene utnyttet imidlertid det numeriske overtaket igjen og Ole Holms utlignet resultatet – 2:2.

Sandis Vilmanis hentet inn et mål for Latvia i andre periode med et håndskudd fra midten av området. Daniels Mūrnieks ga en mer selvsikker ledelse for det latviske landslaget tidlig i tredje periode, og nådde 4:2.

I den danske byen Horsholm i gruppe A i førstedivisjon skal latvierne også konkurrere med hjemmelaget (13. desember), Hviterussland (15. desember), Ungarn (16. desember) og Kasakhstan (18. desember). Kun gruppevinnerne kommer inn i elitedivisjonen.

I fjor deltok ikke latviske hockeyspillere i U20-VM i gruppe A i førstedivisjon fordi turneringen ble avlyst på grunn av en pandemi. I 2019 endte latviere på andreplass i en lignende turnering i Minsk. Det latviske U-20-hockeylaget har ikke spilt i elite-verdensmesterskapet siden 2017.