Relais d’Hochfilzen (H): Frankrike nummer to bak Norge

Aurélie SACCHELLI, Media365, publisert søndag 12. desember 2021 kl. 13:10

Det franske skiskytterlaget for menn ble nummer to i stafetten i Hochfilzen i Østerrike, 21 sekunder bak nordmennene som var flinkere til å skyte.

Åttende verdenscuprenn i skiskyting for menn og åttende pallplass for den franske delegasjonen! Etter tre etapper er resultatene svært positive for de blå denne OL-sesongen. Denne søndagen var det stafettdag og i likhet med forrige uke i Östersund tok franskmennene andreplassen, bak Norge og foran Russland.. Som i Sverige var ikke de blå langt unna de norske, men de var rett og slett litt svakere i skuddet. De to lagene scoret ikke den minste straff på den østerrikske banen, men Norge begikk kun fem feil da Frankrike gjorde åtte.

Ingen skyld på Fillon Maillet

Første tricolor fakkelbærer, Fabien Claude, er den som har hatt det vanskeligere, med fire feil på klokken, så mye at han viker for Simon Desthieux på sjette plass, 17 sekunder bak Erik Lessers Tyskland og Sturla Laegreids Seven fra Norge. Desthieux gjorde to feil og befant seg på femteplass 26 sekunder bak Martin Ponsiluomas Sverige og tretten sekunder bak Tarjei Boes Norge da det var på tide å gå videre til Emilien Jacquelin. Det var under den tredje stinten at Norge vant videre, takket være Johannes Boe, som bare gjorde én feil. Jacquelin gjorde to, men det stoppet ham ikke fra å avslutte sin stint på andreplass, 51 sekunder bak Norge og fire sekunder bak Russland. Vinner av lørdagens jakt og siste franske fakkelbærer, Quentin Fillon Maillet signerte en klar runde, mens Vetle Christiansen gjorde to, men nordmannen var rask på ski og til slutt vant han uten å riste, med 21 sekunder på Bleus, Russland ble nummer tre kl. 47 sekunder. Det er derfor nok en vakker helg som nærmer seg slutten for den franske skiskytingen, som håper den blir enda bedre neste uke, med etappen til Annecy – Le-Grand-Bornand på programmet!

WORLD CUP RELÉ (H) / HOCHFILZEN (ØSTERRIKE)