VM Takket være Les Bleues forandret Lucie Granier verden torsdag 23. desember 2021: statistikk og info

2021, et veldig travelt og siste år for Lucie Granier. I januar signerte 22-åringen fra Marseille sin første profesjonelle kontrakt (til 2023) med ES Besançon, fremtidig tredjeplass i et mesterskap som stort sett ble spilt bak lukkede dører, og kvalifiserte seg deretter til gruppespillet i European League (fra 9. januar) . . 6. oktober opplevde høyrevingen sin dåp hjemme i Frankrike A, i anledning lanseringen av den europeiske kvalifiseringen (38-22 mot Tsjekkia, 3 mål). To og en halv måned senere har han tolv valg, sammen med en verdenssølvmedalje, under de omstendighetene du vet … Tilbake på Canebière for ferien (klubbens trening gjenopptas 29. desember), den yngste av Bleues i Granollers (bak Pauletta Foppa) rapporterer han om sin første store internasjonale konkurranse. I lengden, mens han går sin syngende aksent.

Lucie, vil andre halvdel av forrige søndags finale (22-29 mot Norge) være et tema som bør unngås ved bordet på kvelden?

«Det blir ikke tabu! Det er viktig å snakke om de gode tingene så vel som de dårlige. Vi trenger den andre perioden til senere. Det er også interessant å prøve å forstå et minimum av dem. Så hvis familien min spør meg hvorfor, vil jeg ikke ha noe imot å snakke om det. «

Med hodet i ro, kan du si noen ord om denne fiaskoen som koster deg tittelen?

«Jeg tenker mye på det, jeg prøver å forstå. Jeg vet ikke nøyaktig hvorfor eller hvordan … Vi brukte mange ingredienser for å vinne de forrige åtte kampene, vi visste at andre halvdel (av finalen) ville bli veldig komplisert, at nordmennene (ledet 16 -10 til 29)dette) ville ha et skudd av stolthet. Vi fant ikke midlene til å overvinne ham, vi møtte keeperen, vi spilte mindre bra sammen. Heller ikke nivået og rekorden til norske kvinner skal løftes. Da de hevet glideren, var det ikke samme lag. «

Setter du fortsatt pris på denne sølvmedaljen?

«Dette er min første medalje. Vi hadde foretrukket at det var gull, men det er fortsatt vakkert. Jeg er veldig glad, veldig stolt. «

Internt, hvordan opplevde du dette verdensmesterskapet?

«Det er en blanding av mange følelser, ganske komplisert å forklare. Det var mye press, spenning ved ideen om å starte dette mesterskapet. I kvartfinalen var følelsen annerledes enn gruppene, for selv knockout-kampene var en første. Jeg var i stand til å leve i øyeblikket, ha det gøy på banen med jentene, prøve å gi det beste av meg selv. «

Hvordan absorberer en nykommer ånden til den franske gruppen, dens defensive kultur?

«I oktober var vi sju unge mennesker, vi forventet at halvparten av arbeidsstyrken skulle rykke opp. Der, med VM-målet, var det annerledes. Alle de gamle ga mer erfaring. Jeg prøvde å berike meg selv med alt de kommer med, energien til Alicia Toublanc (den andre høyrefløyen i kollektivet) som aldri en gang hadde kjent internasjonal konkurranse, til å dykke ned i dette badet. . «

Har Chloé Valentini, lagkameraten din i Besançon frem til forrige sesong, hjulpet deg også?

«Selvfølgelig! Jeg har spilt mot så mange jenter, men jeg har aldri vært på samme lag. Det er klart det er litt skremmende når du kommer. Å vite hvordan man spiller sammen på banen er også viktig, og vi hadde veldig lite tid til å lære. Det faktum at Chloe er med meg var en fordel i integreringen i gruppen. Vi kjenner hverandre godt, det er lettere å snakke og åpner dørene med andre jenter. Chloé har vært en bærebjelke i min integrering, av den gode fremgangen i verdenscupen.»

Observatører regner henne blant de store tilfredsstillelsene blant de blå. Tallet går også i denne retningen (nesten 27 minutter spilt per kamp, ​​15 mål på 63%). Tror du at du har oppnådd det Olivier Krumbholz forventet av deg?

«Jeg er delvis fornøyd med meg selv. Jeg var til stede i forsvaret, en av de viktigste fabrikkene til det franske laget. Jeg prøvde å gi alt, det fungerte ganske bra. Etter det er du aldri helt fornøyd med deg selv. Jeg har fortsatt mye arbeid å gjøre, selv denne konkurransen beviser det for meg. Jeg vil jobbe med det jeg gikk glipp av, med det som ikke var komplett under konkurransen. «

For eksempel ?

«I starten av konkurransen klarte jeg å ta mine favorittbilder. Jo mer kampene gikk, jo mer var det nødvendig å prøve å variere, for å gi kontraindikasjoner til keeperne, siden alle lager videoer, de enda flere. Jeg ble forventet for spesialene mine, jeg måtte diversifisere spillet mitt, det er dette som vil gjøre meg fremgang i klubben min, og kanskje til og med i Frankrike. Det er også vingene til motstanderlagene, som tar svært liten vinkel med hensyn til den franske ligaen. Selv om jeg hadde gjort mange videoer, er det imponerende når en vinge tar 50 cm vinkel. Etter hvert blir vi vant til det, vi prøver å gjøre alt vi kan for ikke å slippe det. «

Hva var det morsomste øyeblikket på de to ukene?

«Jeg vil si at når vi vinner mot Danmark (23-22, semifinale), lyder sirenen og vi hopper på hverandre fordi vi går til finalen. En gruppefølelse»

Og det mest stressende?

«Starten på kvartfinalen (31-26 mot Sverige). Jeg hadde aldri spilt en knockout-kamp før, det ga meg et spesielt press. «

Frankrike har møtt åtte europeiske lag på ni kamper, har aldri vunnet med mer enn ti mål som andre store nasjoner (tilfeldigvis, Norge i første fase) … Karrieren hans setter i perspektiv kritikken som er hørt her eller der på nivå med en VM med 32 lag? Gir det lettelse til sølvmedaljen?

«Mange ganger fokuserer noen på en tapt finale, når det fortsatt er en god vei bak den. Kampene var ikke enkle, vi kjempet for å komme dit. Det er også derfor vi setter pris på denne medaljen. Uten å nedverdige de andre lagene hadde vi en ganske god pulje (Angola, Montenegro, Slovenia), veldig gode lag i hovedgruppen som Russland eller Polen (pluss Serbia). Vi klarte ikke å redde oss selv. «

Azzurri møtes igjen i mars. To Frankrike – Kroatia skal etter planen telle for EM-kvalifiseringen. For å være en del av det, må du fortsette å prestere med Besançon, i ligaen og i europacupen …

«Det er ikke fordi vi har gjennomført en konkurranse eller et internship at vi blir tatt med til neste. Jeg kommer tilbake fra et perspektiv hvor jeg ønsker å jobbe med kroppen min, med mine evner. Det er derfor du ikke trenger å stole på suksesser, prøv å finne det lille ekstra i alle deler av spillet, det er også viktig å komme tilbake til å gjøre forretninger med klubben. Det er hverdagen min. Jeg ønsker å ta med ham så mye som mulig, ettersom jeg utvikler meg individuelt. «

Albert Glisson

"Utforsker. Unapologetisk gründer. Alkoholfanatiker. Sertifisert forfatter. Wannabe tv-evangelist. Twitterfanatiker. Student. Nettforsker. Reisefantast."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.