VM 2022 – Nederland – Norge – Nederlenderne kvalifiserer seg til verdensmesterskapet ved å vinne (2-0)

Etter Portugal og Italia har en annen stor fotballnasjon kommet under press da den siste dagen for kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2022 begynte på tirsdag. Men i motsetning til disse to valgene som må gå gjennom dikene, validerte «Holland billetten til Qatar takket være seieren mot Norge oppnådd på slutten av kampen med mål fra Bergwijn og Memphis (2-0). Med ingen Haaland skadet, var giret for høyt for de eliminerte skandinavene. Tyrkia, som vant i Montenegro (1-2), vil spille sluttspillet.

Det andre matchpunktet ville derfor vært det rette. Gjenopptatt i sluttminuttene lørdag i Montenegro (2-2), hadde Oranje mistet en første sjanse til å kvalifisere seg til VM og muligheten til å oppleve en siste fredelig kamp på hjemmebane.

Kvalifikasjon. verdensmesterskap

Slutt på marerittkampen, billett ennå ikke validert: Holland ødela alt

13.11.2021 kl. 21:42

I en De Kuip bak lukkede dører på grunn av den delvise innesperringen som ble vedtatt i landet, sørget nederlenderne for det vesentlige med suksess, men uten midler. Frem til det 84. minutt var de truet av et norsk mål som ville ha satt fart i elimineringen. Øyeblikk valgt av Bergwijn for å fri en hel nasjon fra et kraftig slag under tverrliggeren (1-0). Tottenham-spilleren kunne ha innrømmet en pause i overtid, men foretrakk å gi Memphis en gave til å kaste kampen (2-0, 90. + 1). Barcelonas 12. mål i denne kvalifiseringskampanjen, den beste summen delt med Kane.

Før denne animerte kampfinalen lammet frykten for å tape alt utvilsomt de to lagene som ikke dukket opp mye. Nordmennene scoret først på mål i det 55. minutt, men klarte ikke å score et skudd i kampen. Uten Haaland vil alt bli vanskeligere. Lagkameratene hans har ikke oppnådd bragden og Dortmund-stjernen må vente minst fire år til før han spiller sitt første verdenscup.