Vertslandet New Zealand overrasker Norge i åpningskampen i VM

I Auckland var landstrener Jitka Klimkovas lag 1-0 for sterkt for verdensmester Norge fra 1995. Hannah Wilkinson scoret turneringens første mål kort tid etter pause, noe som også viste seg å være avgjørende.

New Zealands seier var ikke ufortjent. Selv om det var få sjanser i første omgang, var hjemmelaget ikke mindre enn verdens nr. 12.

Dårlige forhold

New Zealand hadde akkurat startet verdenscupen i dårlig form. Kun én av de siste elleve kampene er vunnet. Landet har heller ikke vunnet noen av sine tidligere femten kamper i VM.

Landet, der fotball ikke akkurat er en av de mest populære idrettene, har satt seg et mål før turneringen – å vinne en kamp i VM. Han har aldri gjort dette før, og nå har han gjort det.

Rett etter pause kunne mange av de over 42 000 tilstedeværende fansen juble. New Zealand brøt gjennom det norske forsvaret med et gjennomspill, hvorpå Wilkinson kunne treffe målet etter et lavt innlegg. Norge var nær utligning med 10 minutter igjen, men et langskudd traff tverrliggeren. I den siste turneringen bommet Ria Percival på en straffe på vegne av New Zealand.