Vertslandet New Zealand går glipp av en stor sjanse til åttendelsfinalen i verdenscupen

Fotballspillere fra vertslandet New Zealand klarte ikke å ta et stort steg mot 16-delsfinalen i verdenscupen. Verdens nr. 26 matchet ikke det lavere rangerte laget Filippinene for deres publikum: 0-1. New Zealand hadde overraskende vunnet sin åpningskamp mot tidligere verdensmester Norge.

Sarina Bolden scoret det første målet noensinne for debutanten Filippinene i et verdensmesterskap i det 24. minutt. Han headet inn fra kloss hold til midten fra et innlegg. Bolden, som sytten andre spillere i det filippinske utvalget, vokste opp i USA. Den eneste midtbanestjernen Anicka Castaneda tilbrakte mesteparten av barndommen på Filippinene.

New Zealand var den farligere siden, men spissen Jacqui Hand, for eksempel, så et innlegg veddemål i det 65. minutt. Minutter senere scoret Hand fra Hannah Wilkinsons innlegg. Wilkinson var imidlertid offside før han ga assisten, fant VAR. På tilleggstid reddet den filippinske keeperen godt fra et veddemål av innbytter Grace Jale fra kloss hold.

New Zealand og Filippinene har begge 3 poeng etter to kamper. Sveits kan ta gruppeledelsen med 6 poeng dersom de slår Norge senere tirsdag.