Tyrkia tordner: etter Orange kjemper også Norge og Haaland

Tyrkia ga seieren over det nederlandske landslaget en adekvat oppfølging. Tyrkerne klarte å holde Erling Haaland i sjakk og scoret fine 3-0 over Norge.

Det oransje laget dro på båt til Istanbul 4-2 med tre mål fra Burak Yilmaz, men i Spanias Málaga – der kampen ble spilt på grunn av kronebegrensninger – tok Ozan Tufan ledelsen. Han jobbet i et kryss som endret retning etter bare fire minutter. I løpet av en halvtime doblet Tyrkia med Çaglar Söyüncüs heading fra hjørnespark.

Nordmennene – med Haaland og Martin Odegaard ved basen – hadde lite å gi. Høydepunktet for tyrkerne fulgte etter en time. Tufan krøllet sitt andre mål for kvelden vakkert. Ti minutter før slutt fikk også norske innbytter Kristian Thorstvedt rødt kort for en sterk takling. Det ble en svært ubehagelig kveld for AZ-spillerne Fredrik Midtsjö og Jonas Svensson. Den første dukket opp ved avspark, den andre kom.

Takket være den overbevisende seieren er Tyrkia ledere i kvalifiseringsrunden til oransje-VM. Tyrkerne har like mange poeng som Montenegro, som vant 4-1 mot Gibraltar på starten av dagen og det er også klart.