tre nye bronsemedaljer og en vanskelig start for de blå i fotball for blinde … Hva å huske fra natten i Tokyo

Etter en travel fjerde dag for den franske delegasjonen med ni nye medaljer, ble natten mellom lørdag 28. og søndag 29. august roligere for de franske utøverne under Paralympics i Tokyo. Tre nye medaljer ble lagt til disken til den franske delegasjonen, økt til 22, takket være prestasjonene til tricolor roerne og vektløfteren Souhad Ghazouani. Franceinfo: sport oppsummerer det du kanskje har gått glipp av.

Nathalie Benoit og det franske laget på fire med bronsestyrmann

Romaskin Nathalie Benoit vant søndag den 20. medaljen til den franske delegasjonen. Vant bronse i PR1W1x duo singelfinalen. Hun krysset målstreken bak (+ 31»56) av den urørlige norske Birgit Skarstein, paralympisk mester og av israeleren Moran Samuel (+ 21»51), sølvmedalje. Dette er hans andre paralympiske medalje, etter andreplassen i London i 2012.

På det tredje trinnet på pallen i Tokyo klatret også laget med franske styrmenn, som også meldte seg på i finalen på søndag. Den blandede paralympiske kvartetten, som består av Erika Sauzeau, Antoine Jesel, Rémy Taranto, Margot Boulet og Robin Le Barreau, vant dermed den andre franske medaljen i pararoing. Etter at de ikke klarte å kvalifisere seg til finalen, endte Perle Bouge og Christophe Lavigne på tredjeplass i B-finalen i mixed double PR2Mix2x, og ble derfor nummer niende i sluttstillingen.

Bronse også for vektløfteren Souhad Ghazouani

Souhad Ghazouani vant bronsemedaljen i kategorien -73 kg søndag 29. august og løftet 132 kg. Ta med en 22. paralympisk medalje til den franske delegasjonen. Siden hans første deltagelse i de paralympiske leker i 2004, har vektløfteren aldri gått tomhendt ut. Etter pengene i Athen, bronse i Beijing i 2008, gull i London i 2012 og sølv i Rio i 2016, Souhad Ghazouani vant dermed sin femte paralympiske medalje på rad.

Null poeng i paratriatlon

Etter at den paralympiske tittelen ble vunnet på lørdag av Alexis Hanquinquant i PTS4-kategorien og bronsen erobret av Savoyarde Annouck Curzillat i PTVI1-triatlon, strålte ikke Azzurri i triatlon på søndag. I PTWC rullestolarrangementet endte Ahmed Andaloussi, Mona Francis og Alexandre Paviza på henholdsvis 5., 6. og 10. plass. Yannick Bourseaux endte på tiende og sist (+ 5’24 ») i sin PTS5-kategori. For kvinner, i samme kategori, Gwladys Lemoussu ble nummer seks (+ 9’49»), langt bak den nye paralympiske mesteren, britiske Lauren Steadman som fullførte løpet sitt på 1t04’46».

Vanskelig å komme inn i løpet for det franske fotballaget for blinde

Vanskelig start på kampen for spillerne til det franske femmannsfotballlaget. For den første gruppekampen i Tokyo tapte Blues 4-0 i Japan. Helt fra første periode kjente Hakim Arezki og lagkameratene knipe ved å lide japansk dominans. Til tross for ballbesittelsen litt i favør av Frankrike (55 %), var japanerne mer slagkraftige og scoret tre mål i den første perioden, spesielt takket være støtten til Kuroda, før han tok litt mer poenget hjem med et fjerde og siste mål etter pause.

The Blues arvet Tokyos «dødshøne». Etter japanerne skal franskmennene møte brasilianerne, vinnere av alle utgavene av Paralympics siden disiplinen ble inkludert i Athen-programmet i 2004, da de kinesiske, regjerende verdensmesterne. Til tross for dette nederlaget er ingenting ennå avgjort og franskmennene har til hensikt å gjøre alt for å oppnå en bragd i sin neste kamp mot Kina. Fordi for Azzurri «målet på pallen er klart på bordet.», hadde kunngjort til franceinfo: sport Gaël Rivière, feltspiller og Toussaint Akpweh, treneren.

Alex Portal hopper over parasvømmefinalen

Skuffelse også for Alex Portal. Svømmeren kvalifiserte seg ikke til S13 50m fri-finalen. Franskmannen endte på 6. plass i serien sin i 25»03, langt bak hviterusseren Boki Ihar, som i kvalifiseringen utlignet sin paralympiske rekord satt i Rio i 2016 (23»44). Finalen på 50 meter går direkte klokken 11:11 france.tv.

Vi møter Alex Portal i svømmehallene mandag 30. august i 200 mixed medaljer for å prøve å vinne en andre medalje i Tokyo, han som allerede har erobret bronsen i 400 freestyle i S13 kategorien.

En av tre for franskmennene på 400 m

Én av tre i friidrett søndag for den franske klanen. Pierre Fairbank kvalifiserte seg til 400m-finalen i T53-kategorien. Nicolas Brignone, engasjert på samme distanse og i samme kategori, endte sin serie på 5. plass, synonymt med eliminering. Det samme gjelder Julien Casoli, som ikke kommer seg ut av 400m-serien (T54).

Franskmannen satte sin beste tid på 400m T53 og ble nummer tre i sin serie på fotofinishen!  Kvalifiserer til Paralympiske finale.