TeamNL håndballspillere snubler over Norge og blir slått ut av VM

Kampens første mål så ut til å bli scoret av Nora Mork, men Yara ten Holte stoppet det. Han viste umiddelbart visittkortet i starten av kampen ved å redde en straffe og pause. Han klarte ikke å stoppe Norge fra å score kampens første mål: 0-1. Etter fem minutter satte også Dione Housheer Nederland på tavla. Det nederlandske laget var sterke i dekningen og fremtvang en norsk feil, hvoretter Nikita van der Vliet raskt kom ut: 1-2. Housheer tjente Van Wetering, som visste hva han skulle gjøre med denne muligheten. En tidsstraff betydde for mye for Nederland, men takket være sterk dekning scoret også Ten Holte: 3-4.

Den nederlandske keeperen startet, akkurat som sin norske kollega, utrolig sterkt. Norske Bakerud bringer laget sitt tilbake på høyde med et langskudd: 4-4. Lagene holdt seg balansert i startfasen. Etter to feil i angrep setter nordmennene Henny Reistad og Camilla Herrem i gang en rask kontring: 4-6. Det nederlandske laget var gode i forsvar, men spillerne gjorde for mange feil i angrep.

Landstrener Per Johansson bestemte seg for å sette laget sitt på sidelinjen, men til ingen nytte. Målvakt Silje Solberg viste seg å være til stor plage for de nederlandske spillerne. Norge fikk straffe for andre gang. Skogrand klarer å utnytte denne muligheten: 4-7. Johansson hentet inn Lois Abbingh, Laura van der Heijden og Estavana Polman, men også de slet med å score. Reistad øker Norges ledelse: 4-8.

Til slutt svarer Abbingh med et skudd fra tønna, Polman snur godt og overliste den norske keeperen: 6-9. Begge lag gjorde mange offensive feil. Klarte de å komme seg gjennom, var Solberg og Ten Holte jevnlig i veien. Nederland klarte ikke å utnytte en overskuddssituasjon, hvoretter Skogrand scoret sitt tredje mål for kvelden på straffestreken: 6-10.

Ten Holte holdt liv i laget sitt med en vanvittig stopp. Larissa Nüsser brakte Nederland nærmere med en intelligent pasning: 7-11. Housheer klarer også å finne nettmaskene: 8-12. Det er viktig at Nederland holder tritt. Dulfer tetter igjen gapet til tre. En dobbelstraff til Norge ga Zoë Sprengers to store muligheter. Venstre hjørnespiller skjøt to ganger, skjelte ut, og avgjorde dermed stillingen ved pause: 11-12. Etter en vanskelig første omgang kom Holland helt tilbake til kampen.

Nederland startet andre omgang med et mål. Det var Housheer som utlignet Nederland to ganger på rad: 13-13. Norge er først ute igjen: 13-15. Malestein scoret nattens første mål ved å omsette en straffe. Nüsser serverer Van der Vliet, som skyter ballen forbi Solberg. Lenge holdt den seg på to, men så skrudde Norge på turboen. På et øyeblikk var forskjellen seks mål: 15-21.

Etter hvert svarte Nederland med cornerspiller Malestein. Holland forsvarte seg mer offensivt og snappet ballen. Det var alt eller ingenting på dette stadiet. Malestein scoret igjen. Rett etter scoringen tettet Norge til fem. Polman fortsetter bra: 18-22. Norge scoret i et tomt mål. Rinka Duijndam erstattet Ten Holte og reddet umiddelbart. Polman scoret et fint mål som brakte forskjellen tilbake til tre: 20-23.

De siste ti minuttene av kampen har begynt. Nederland måtte gjøre alt de kunne for å ha en sjanse til å nå semifinalen. Duijndam hadde nok en gang et fint redningshus. Han kunne imidlertid ikke hindre Skogran, som spilte en sterk kamp, ​​fra å bringe tilbake avstanden til fem med to mål: 20-25. Med fem minutter igjen på klokken var dette gapet uoverkommelig. Med en vakker spurt scorer Norge kampens siste mål: 23-30.

Nederland tapte for første gang på dette håndball-VM og er derfor eliminert fra medaljene. Håndball-VM er ikke over ennå. Per Johanssons lag spiller om femteplassen fredag ​​15. desember. Motstanderen er foreløpig ikke kjent.