Sportdome.nl – Håndball – Håndball-VM: Holland, innehaver av tittelen, gikk på grunn etter nederlaget mot Norge

HÅNDBALL – For nederlandsk håndball ble verdenscupen i Spania avsluttet etter to runder. Verdensmesteren 2019 tapte 34-37 for angstgegner Norge i den siste kampen i andre gruppespill. Orange startet veldig sterkt i denne kampen, men klarte ikke å fortsette den gode starten. På grunn av dette nederlaget havner Monique Tijstermans side på tredjeplass i sin gruppe bak Norge og Sverige og er kvalifisert til å reise hjem på tirsdag.

Etter Sveriges seier over Romania visste Nederland at de trengte et resultat mot Norge. På grunn av Sveriges seier måtte også nordmennene vinne. Det var imidlertid Orange som startet veldig sterkt. Med en enestående Dione Housheer og en nesten umulig å overvinne Tess Wester, tok Nederland en 12-6 ledelse. Etter hvert som første omgang gikk, møtte Norge det nederlandske angrepet bedre og bedre og Orange måtte ikke svare oftere på et norsk angrep. Den logiske konsekvensen var at ledelsen ble mindre og til og med fordampet fullstendig med intervallet. Etter et sterkt første kvarter måtte Nederland nøye seg med 17-17.

Monique Tijsterman kunne bruke pausen til å sette dekningen i stand. I tillegg måtte Nederland lede enda flere offensiver enn i finalen i første omgang. Dette fungerte ikke. Selv om de oransje scoret den andre klubbens første mål, befant de seg noen minutter senere i en ulempe for første gang. Den regjerende verdensmesteren fant ikke lenger hull i det norske forsvaret og derimot ble Norge bedre og bedre. Etter ti minutter ut i andre omgang var forskjellen fire i favør nordmennene.

Orange gnagde deretter fra ordreboken, også takket være Inger Smits sin scoring, men i forsvarsfasen opprettholdt de størst mulig vanskelighetsgrad med en førsteklasses spiller som Nora Mork. Nederland kjempet for det de var verdt, men hadde ikke den nødvendige skarpheten i sluttminuttene til å være med. Norge startet siste minutt med to måls ledelse og har ikke gitt opp på det. For den regjerende mesteren ender verdenscupen 2021 med en tredjeplass i hovedrunden.