Skottland øker Norges problemer med å kvalifisere seg til EM

Skottland økte Norges problemer i EM-kvalifiseringsserien. Det engelske laget vant 2-1 i Oslo ved å omsette et underskudd mot Manchester City-spissen Erling Haalands lag de siste tre minuttene.

Med seier står Skottland på 9 poeng på tre kamper. Norge er å frykte med kun 1 poeng på tre kamper. Gruppekameratene Spania, som skal spille Nations League-finale mot Kroatia på søndag, har 3 poeng på to kamper.

Uten det skadde Haaland ville Norge tapt mot Spania (3-0) og uavgjort mot Georgia (1-1) i starten av kvalifiseringsserien. En uke etter å ha fullført diskanten med en Champions League-seier, var forventningene høye blant norske fans etter at den ufeilbarlige spissen kom tilbake.

Hjemmelagets supportere, som også spilte tidligere Eredivisie-spillere Martin Ødegaard, Fredrik Aursnes og Alexander Sørloth, måtte imidlertid vente til det 61. minutt. Haaland fikk straffe og utnyttet muligheten selv: 1-0.

Skottland reddet imidlertid sin beste fotball i de siste tre minuttene. I det 87. minutt utnyttet Lyndon Dykes en feil av Leo Østigard, 1-1. To minutter senere snudde Kenny McLean kampen fullstendig. Etter et fint angrep fikk Dykes ballen klar for innbytteren, som kjølig sparket 2-1 til corner.