Skandinavisk drømmefinale Håndball-VM: Norge mot vertslandet Danmark

Danmarks håndballspillere møter Norge i finalen i håndball-VM. Norske håndballspillere beseiret vertslandet Tyskland 31-25 i semifinalen i Hamburg.

Finalen finner sted søndag i Herning, Danmark. Tyskland møter Frankrike, de detroniserte forsvarsmesterne, om bronsen.

Norge tar hevn?
Norge kom til VM-finalen for første gang i Frankrike i 2017, men tapte for vertslandet. Norge scoret stort sett i andre omgang. Frem til pause holdt Tyskland seg relativt tett med støtte fra et utsolgt hjem (12-14), deretter scoret nordmennene med sin toppscorer Magnus Röd og rykket opp til 31-25.

Frankrike møter Danmark
Danmark hadde detronisert Frankrike tidligere på dagen. I Hamburg vant den regjerende olympiske mesteren 38-30 mot den seksdobbelte verdensmesteren foran 12 500 tilskuere. Anført av Mikkel Hansen, toppscorer i dette VM så langt med 65 mål, dominerte danskene kampen. Selv scoret Hansen tolv mål i den overbevisende seieren over de franske håndballspillerne. Danmark hadde også beseiret Frankrike i finalen i de olympiske leker i Rio de Janeiro i 2016.