Ryan hjelper AZ etter nervepirrende epilog mot Conference League – Voetbal International

AZ kvalifiserte seg knapt til gruppespillet i Conference League torsdag kveld. Dette krevde en nervepirrende straffesparkkonkurranse mot SK Brann.

Etter forrige ukes 1-1 uavgjort visste AZ at de måtte gi alt i Norge. Laget ledet av trener Pascal Jansen imponerte ikke stort i Alkmaar, men de startet bra i Bergen. Mayckel Lahdo, som kom godt inn i forrige uke, understreket dette etter tolv minutter, og kronet sin startposisjon med et fint mål. Med høyrefoten slår angriperen på den svenske vingen diagonalt.

AZ, for eksempel, med den unge Kenzo Goudmijn på midtbanen, slo umiddelbart målet de var ute etter. Noen minutter senere la Ruben van Bommel nesten til det andre målet, den 19 år gamle spissen traff toppen av stanga etter et frispark. Det var flere øyeblikk hvor Alkmaarders kunne ha økt ledelsen, men så bommet på den siste pasningen eller avslutningen.

Det ser ut til at du har deaktivert ett eller flere sosiale medier-skript på VI.nl. Derfor lastes ingen sosiale innlegg eller live-blogger.

Endre innstillingene dine her.

Etter en halvtime var alt bra da ballen havnet for føttene til Sven Mijnans med et angrep fra høyre. Midtbanespilleren ladet overbevisende og la keeper Mathias Dyngeland død med et skudd i øverste hjørne. Brann så da klar for riving, men de syke svekkede nordmennene svarte med corner like før pause. Pantelis Hatzidiakos lar Fredrik Knudsen løpe, som scorer med en heading: 1-2.

Selv etter pause klarte ikke AZ å få jobben gjort. Fem minutter etter omstart brakte Van Bommel raskt marginen tilbake til to mål med en kontrollert avslutning etter godt forarbeid fra Lahdo, men så slapp alkmaarderne nordmennene tilbake i kampen. Joachim Soltvedt slo til for første gang fra frispark, åtte minutter før slutt fullførte Japhet Sery Larsen comebacket.

Og derfor måtte AZ strekke seg til tross for sin dominans. Det var sjanser for Mijnans og innbytter Ernest Poku i tilleggstid, men de klarte ikke å forhindre en rekke straffer. Selv det sene røde kortet til Brann-midtbanespiller Felix Horn Myhre endret ikke på situasjonen. Akkurat som forrige sesong utmerket keeper Mathew Ryan seg mot Anderlecht i straffesparkkonkurransen og hjalp AZ med å nå Conference League med en avgjørende redning.