Regjerende mester Orange eliminert tidlig i håndball-VM: Norge moter frykt for sterk | Sport

Var gjør det eller dø for Holland i VM. Hvis oransje håndball for kvinner tapte for nordmennene, ville VM vært over. Og med vissheten om at norske kvinner kun har vunnet én gang, var det arbeid å gjøre. Til og med uavgjort var nok for den forsvarende mesteren.

Orange kommer umiddelbart på 5-2, umiddelbart et godt overtak og noen øyeblikk senere står det 8-4. Orange trekker seg ut av startblokkene rundt 12-6. Holland forsvarte seg utmerket. Norge ba om en time out, da også nordmennene måtte vinne om en kvartfinaleplass. Keepster Tess Wester – iført tallet 33 – tok 50 prosent av de norske innsatsene på den tiden.

Tess Wester

Forskjellen på fem holdt de oransje: 14-9. De jevnt over sterke norske kvinnene kom imidlertid tilbake til 16-15, ikke minst fordi Nederland mistet noen muligheter. Ikke lenge etter sto det «bare» 17-17.

Starten på andre omgang er definitivt for Norge. De ankom kl 24-20 og Orange ba umiddelbart om en timeout, fordi de skulle i feil retning. Det hjalp, da den forsvarende verdenscupmesteren returnerte til 27-28. Det forble uvanlig spennende, forskjellen forble alltid en målforskjell. Norske kvinner produserte jevnlig virkelig vakre hits, til stor skrekk for den nederlandske banken.

Nederlag og eliminering var imidlertid uunngåelig til slutt: 34-37. Dione Housheer scoret ni mål, Danick Snelder seks, men det var ikke nok.

Orange kan fly tilbake til Nederland.

Raskere: 37 mål mot er rett og slett for mye

Snelder, Orange-kaptein, mente laget hans hadde sluppet inn for mange mål mot Norge. Orange tapte 37-34 for Norge og den forsvarende mesteren var derfor allerede slått ut av verdenscupen før kvartfinalen.

37 mål mot er rett og slett for mye, sa Snelder (31) foran kamera Ziggo Sport. «Jeg er veldig sint. Vi hadde en god plan og vi gjorde noe av det bra. Vi startet bra og la mye energi inn i kampen.

Orange tok seks poengs ledelse, men hadde allerede forsvunnet ved pause. – Spesielt i andre omgang har det nesten aldri vært et angrep fra Norge som gikk uten mål. Og dette tar mye energi og da kan du nesten ikke vinne. Vi ga det på omslaget i andre omgang».

Wester er skuffet over trekningen etter «den siste verdige duellen»

Wester av de nederlandske håndballspillerne kalte duellen med Norge en «verdig finale». Hun var skuffet over at Orange allerede hadde møtt skandinaviske fort i VM i Spania før kvartfinalen.

– Jeg vil egentlig ikke klage, men hvis du ser på hvem du spiller på vår side av programmet. Vi spiller uavgjort mot Sverige og taper mot Norge, er det ingen skam, sa Wester etter 37. 34 tap foran laget Ziggo Sport kamera.

«Vi spiller tre kamper her som ikke handler om noe, og vi spiller bare to kamper på et reelt nivå, med Romania tre. Du vil helst ikke spille for landet ditt på den måten.

Wester kunne ikke skille seg ut fra Norge og ble overgått på alle måter. – Norge har mange individuelle kvaliteter. I en-mot-en har de veldig gode trekk, som vi ikke alltid var klare for. Det gjorde ikke jeg heller, sa keeperen. Vi hadde en flott start, men jeg ville gitt oss noe bedre.

For Nederland var det bare deres første tap på åtte verdenscupkamper i Spania.