Regjerende mester Orange ble slått ut av håndball-VM etter tap mot Norge | NÅ

De nederlandske håndballspillerne ble mandag slått ut under VM i Spania. I gruppens siste kamp ble Norge for sterke for den tittelforsvarer med 34-37.

Av de ti foregående duellene med Norge har Orange kun vunnet én. Den tredobbelte verdensmesteren og åttedobbelte europamesteren var derfor en liten favoritt.

Nederland visste på forhånd at uavgjort var nok og viste ingen respekt for skandinavisk side. Det oransje laget startet kampen med overbevisning, som endte med stor fordel. Norge kom da sterkt tilbake og vant kampen overbevisende.

Dione Housheer var best for Nederland med ni seire. Danick Snelder (seks), Inger Smits (fem), Angela Malestein (fire), Bo van Wetering (tre) og Lois Abbingh (tre) scoret også flere poeng. Larissa Nusser, Kelly Dulfer, Laura van der Heijden og Merel Freriks scoret hvert sitt mål.

Holland var forsvarende mestere i Spania. For to år siden ble laget verdensmester for første gang i Japan.

Norge møter Russland i kvartfinalen. Sverige-Frankrike, Danmark-Brasil og Spania-Tyskland er de andre kampene av de åtte siste.

Oransje gir et stort overtak i første omgang

Nederland startet energisk i Castelló med noen aggressive ballerobringer. Nesten alle angrep ble truffet tidlig og med 5-2 og 8-4 endte laget til landslagssjef Monique Tijsterman 11-5.

Deretter kom Norge bedre inn i kampen takket være mesteren Nora Mørk og stortalentet Henny Restad. I andre kvarter av første omgang snudde laget det store underskuddet til 17-17 i første omgang.

I starten av andre omgang ledet Norge for første gang på 18-19. I de første åtte minuttene av andre omgang scoret Orange kun to mål.

Med et økende etterslep har Tijsterman i økende grad bestemt seg for å la døren stå tom og jakte på de nødvendige målene med en spiller til på banen. Men dette ga til tider Norge en sjanse til å score enkelt når de mistet ballen.

Holland klarer ikke det i den spennende siste runden

På stillingen 20-23 forsøkte Tijsterman å snu trenden med time-out. Orange kom litt bedre inn og reduserte til ett poeng.

I siste runde hadde Norge jevnt over en liten ett eller to poengs ledelse. En feil av Smits på 34-36 mens Orange ledet med en norsk straffetid viste seg avgjørende.

Etter det ble Snelder utvist i ytterligere to minutter, så Orange sto med én spiller mindre i finalen og eliminering var uunngåelig.