Pļaviņš / Točs stopper i den norske blokken og skal også spille OL-bronse

Den latviske sandvolleyballduoen Mārtiņš Pļaviņš og Edgars Točs slapp til nordmennene Anders Mullah og Kristian Serum i semifinalen i de olympiske leker i Tokyo torsdag med resultatet 0-2 (15:21, 16:21).

Derfor vil Pļaviņš / Točs også kjempe om bronsemedaljene til de olympiske leker. Motstanderne deres vil være sheriff Junusi og Ahmed Tizan, som tapte 0-2 for Vyacheslav Krasilnikov og Oleg Stoyanov (19:21, 17:21). Det har allerede blitt rapportert at Tīna Graudiņa og Anastasija Kravčenoka også tapte i semifinalen i kvinneturneringen.

Fra de tidligste episodene plaget Mules latvierne med deres utmerkede prestasjoner i blokken. Pļaviņas / Toč brukte litt tid på å spille, men nordmennene klarte ikke å bryte for mye i første halvdel av settet. I den tekniske pausen gikk duoen til 9:12, men så økte nordmennene raskt ledelsen til 10:16. Latviere har ikke kommet seg etter et slikt slag, og underskuddet er ikke brutt ned.

I andre sett fikk også nordmennene en liten ledelse etter de første kampene. Mule fortsatte å samle blokker, men Serum spilte også offensivt. Et øyeblikk var kampen på et punkt, men med resultatet 12:13, fra latvisk synspunkt, trakk den norske duoen seg igjen (14:18). Et par episoder senere fikk de allerede en matchball, som ble laget i den andre pasningen.

Så langt har Pļaviņš / Točs lidd tap for Mūla / Sērums i alle gjensidige odds.

«Delphi»-portalen tilbød en direktesending av kampteksten, hvor du kan lese en mer detaljert beskrivelse av hendelsene.

Ved OL i Tokyo: Pļaviņš / Točs – Mūls / Serums

Mārtiņš Pļaviņš og Edgars Točs skal også konkurrere om OL-bronsen. Men Mule / Serum markerer sin første OL-finale.

Pļaviņš / Točs – Mūls / Sieri 0-2 (15:21, 16:21). Latverne taper kampen. Med blokkeringen fortsatte nordmennene å nærme seg kampen. Točs svarte med et angrep langs sidelinjen, men etter en mislykket latvisk blokkering tok Sērums kampen. One Toch spilte, men klarte ikke å slå tilbake det norske angrepet.

14:18 I det lange spillet tillot Mülls nok en gang ikke latvierne å score et poeng ved å sprekke med kampens niende vegg. Så nådde Pļaviņš Mūlas «block-autu», som Serums svarte med et diagonalt slag.

13:16 Deretter scoret Serum og Toch poeng for lagene sine, men det tempoet ble brutt av Mule med blokkeringen.

15:21, 12:13 Serum lyktes i et godt skråangrep, et øyeblikk etter Mule «block-out». Pļaviņš var igjen nær ved å motta Serums angrep, men han var litt lav. Pļaviņš svarte med et godt angrep på Serum.

10:11 Frem til teknisk pause scoret begge duettene.

15:21, 9:10 Točs slo ballen over motstanderen og sendte den til hjørnet av banen, men i neste episode traff Serum banen.

15: 21,7: 9 Han ba imidlertid uten hell om en repris av videoen, i håp om at motstanderen hadde rørt ballen før den forlot banen. Mule gjorde en feil, men ble fulgt av en imponerende Toch-blokkering.

15:21, 5: 8 Treffer et skudd nøyaktig nok til å treffe tærne til motstanderen som ballen fløy ut av banen. Toch benyttet ikke muligheten til å utligne resultatet uten å treffe sidelinja. Etter det brøt nordmennene fra hverandre igjen.

15:21, 4: 6 Duettene fortsatte å bytte poeng. Etter Mūlas fjerde serveringsfeil blir resultatet 4:5, så ser det ut til at Pļaviņš engasjerer motstanderens angrep, men Točs klarer ikke å nå angrepet.

Det andre settet startet veldig likt det første, med nordmennene til 3:1. Da gjorde Mule en feil.

Pļaviņš / Točs – Mūls / Sera 15:21. Latverne taper første sett.

15:20 Latverne klarte å hente inn to poeng, men Serum brakte nordmennene nærmere seier i første sett med et kraftig angrep over muren. Med den fjerde blokkeringen i denne kampen nådde Mūls setteballen, men Pļaviņš spilte det første poenget.

12:18 I neste episode av «block-out» spilte han Toch på nettet. De to byttet deretter poeng.

10:16 Etter den tekniske pausen tapte latvierne to poeng på rad, men Toch lot ikke gjennombruddet vare lenge. Pļaviņš tok angrepet, men begge var mislykket i posisjon og Tochs improvisasjon var mislykket. Da fikk han også feil angrep.

Latviere er veldig snakkesalige i pausen, sammenlignet med de første kampene i de olympiske leker.

9:12 Serums slo ballen hardt på den latviske banen, så fikk Točs Mūlas «block-autu». Toc slo ballen, fløy av banen og duoen gikk på en teknisk pause.

8:10 De to duoen byttet poeng for Toch som skilte seg ut med et vakkert angrep på sidelinjen. Latverne spilte i forsvar og utnyttet feilen til motstanderne, og nærmet seg resultatet. Latverne ser ut til å spille forsvar, men Točs snur seg for å berøre nettet. Men Mule gjorde en feil.

5: 8 Dette tillot ikke motstanderne å lure med et blokkert slag, men Mule svarte med et kraftig skråslag. Nordmennene scoret åttende etter at Toc traff nettet, så gjorde Serum en feil.

3: 6 Fenomenal prestasjon i blokken for Mule. Han fikk enda et poeng med en vellykket blokkering, men så var det «block-out». Latverne godtok det norske angrepet, men nok en gang … stoppet Müls ham. Toch scoret så, men nordmannen slo ballen igjen.

1: 4Latverne klarte ikke å spille av nettet, så Toch måtte gjøre et vanskelig angrep, som Mule avviste. Mūls fortsatte å forårsake latviere store vanskeligheter med nettspillet sitt.

1: 2Mule avsluttet kampens første angrep veldig overbevisende. I Latvias første angrep slet Pļaviņš med å få en serve, men kastet til slutt ballen inn på motstanderens bane. Det var en mulighet til å avverge neste norske forsøk på å score, men det fikk ikke latvierne

Spillet har begynt!

Begge duettene kalles opp på banen. Før kampen spilles hymner fra begge land.

Denne gangen spiller den latviske duoen i den hvite trøya.

Mārtiņš Pļaviņš om de neste motstanderne: «De er flotte, selvfølgelig. Vi har gjort store fremskritt de siste årene, vi liker dem. Det er veldig hyggelig at det er idrettsutøvere som nordmenn som Alison i bukten. Idrettsutøvere med hovedstad bokstav. Å spille.»

Mārtiņš Pļaviņš og Edgars Točs nådde uventet finalen i de olympiske leker i Tokyo, og sikret seg en kamp om en av medaljene. I semifinalen er motstanderne ganske tøffe – Anders Mul og Christian Serum fra Norge. Latviere har ennå ikke klart å vinne en av de viktigste duettene i verden.