Pavlidis hjelper AZ med å overvinne Vitesse og ligger allerede på fem

Greske Vangelis Pavlidis hjalp AZ med å overvinne Vitesse med to mål (0-2). Takket være scoringer i det 49. og 64. minutt står den 24 år gamle spissen allerede på fem mål etter tre seriekamper. Bare Kees Kist hadde gjort det før med AZ, i 1981.

Alkmaarderne måtte likevel gå dypt mot SK Brann i Norge torsdag. Fjorårets semifinalist kvalifiserte seg kun til gruppespillet i Conference League via straffer.

Indre stang

Tempoet var derfor ikke høyt i Arnhem tre dager senere, men dette klarte ikke hjemmelaget å utnytte.

Pavlidis sørget for 1-0 etter pasning fra Myron van Brederode like etter pause. Grekeren treffer innsiden av stolpen fra skrått hold.

AZ topp

Halvveis i andre omgang var Pavlidis nok en gang nøyaktig fra tilsvarende posisjon. Nok en gang ble det innledet av en pasning fra Van Brederode, som avsluttet på markøren gjennom Dani de Wit. På det tidspunktet hadde Vitesse ikke en eneste gang skutt på mål.

AZ er fortsatt foran etter tre kamper, akkurat som PSV og FC Twente. På målforskjell er laget ledet av Pascal Jansen på topp. Vitesse har vunnet én gang så langt.