Paris Saint-Germain skyver Olympique Lyon lenger inn i hullet uten å unnslippe

Søndag 3. september 2023 kl. 22.36• Jonathan van Haaster

Paris Saint-Germain tapte ingenting mot Olympique Lyon søndag kveld: 1-4. Pariserne var allerede foran 0-4 før pause takket være Kylian Mbappé (to ganger), Achraf Hakimi og Marco Asensio. Lyon, som jevnlig ble farlig i angrepsmessig forstand, kunne ikke måle seg med PSGs kvalitet og hurtighet i forsvar. Corentin Tolissos 1-4 var for statistikk. Takket være seieren har trener Luis Enriques lag åtte poeng, bra for andreplassen. AS Monaco leder Ligue 1 med ti poeng. Lyon, som startet dramatisk, ligger nederst på målforskjell.

På Lyon-siden var tidligere Ajax-spiller Nicolás Tagliafico i venstreback-rollen, mens det også var startplass for Ernest Nuamah. Det ghanesiske talentet dannet angrepet med Tino Kadewere og Rayan Cherki. Hos PSG valgte Enrique et angrep bestående av Mbappé, Asensio og Ousmane Dembélé. Midtbanen besto av Warren Zaire-Emery, Manuel Ugarte og Vitinha. Keeper Gianluigi Donnarumma måtte holde nullen med forsvarerne Hakimi, Marquinhos, Milan Skriniar og Lucas Hernández. Kampen kom for tidlig for toppsigneringen Randal Kolo Muani.

Kampen hadde startet bare to minutter da PSG ble tildelt en straffe. Lyon-keeper Anthony Lopes la en pinlig pasning til Tolisso, som ble satt under press av Ugarte. Uruguayaneren vinner ballen og blir felt i området av Tolisso: straffe. Mbappé skyter fra elleve meter med foten til Lopes: 0-1. PSG spilte sterkt og dette førte raskt til Paris neste mål. Et dårlig bearbeidet Dembélé-innlegg fra Anthony Lopes lar Hakimi skli inn på lengste stolpe: 0-2. Lyon viste seg imidlertid å være stridbar og var nær scoring med skudd fra Duje Caleta-Car og Cherki. Sistnevntes skudd ble dyktig reddet av Gianluigi Donnarumma.

Vertenes angrepsdrift ga imidlertid også PSG rom til å kontre, og dette burde ha ført til 0-3-scoring, om ikke Hakimis skudd mot tverrliggeren etter en sublim backheel fra Asensio. Ti minutter før pause scorer Asensio 0-3. Spanjolen mottok ballen i loop av Manuel Ugarte og lot Lopes unnslippe. Like før pause skjøt Mbappé like utenfor Lopes sitt mål, som fortsatt måtte score noen minutter senere. PSG hadde nok en gang en kontringssjanse og Mbappé mopederte etter et praktfullt gjennomspill fra Ugarte. Mbappé forlater deretter Lopes sjanseløs: 0-4.

Etter pause forsvant PSGs behov for å angripe, mens Lyon viste seg hjelpeløs. Gjestene angriper fritt og nærmer seg 0-5 med Dembélé. Kantspilleren så skuddet sitt treffe toppen av tverrliggeren. Lyon hadde et lykketreff med et av sine få angrep. Zaire-Emery dytter Tagliafico i bakken, og lar Tolisso ta en straffe. Midtbanespilleren sender Donnarumma i feil hjørne: 1-4. Dette førte imidlertid ikke til en retur. Bradley Barcola, som kom fra Lyon i sommer, debuterte for PSG og scoret nesten 1-5. Men fra nært hold bommet den så vidt på ham. Mbappé kom også nærmere, men til hans frustrasjon var øynene ikke lenger fokusert.