Olivija Baleišytė i European Track Championship – åttende

Olivija Baleišytė. FOTO: Vytautas Dranginis

Olivija Baleišytė tok onsdag en åttendeplass i sluttspillet til det 12. European Bane Cycling Championship i Grenchen (Sveits).

Den franske mesteren Valentine Fortin ble europamester, som tok sølv i løpskampen tirsdag. Letizia Paternoster fra Italia og Neah Evans fra bronse vant sølvmedaljen i sluttspillet.

Arrangementet ble deltatt av 19 syklister fra de samme landene.

Rittet ble avbrutt to ganger på grunn av sykkelkollapsen. Av de 13 gjenværende syklistene falt representanter fra Nederland, Tsjekkia og Norge. O. Baleišytė unngikk så vidt kollapsen. Løpet ble stoppet i 20 minutter. Etter den tvungne pausen sto 10 syklister igjen på banen, hvorav den litauiske representanten ble nummer tre.

Tirsdag vant O. Baleišytė sjetteplass i scratchkampen.

Mantas Bitinas forble nest siste i det andre løpet i gruppeløpet for poengvalg (80 runder, 20 km, 8 mellompoeng), 11. (-4 poeng) og nådde ikke finalen. Mantas fikk 16 poeng i mellomavslutningene (vant den siste avslutningen), men ble også forbigått av gruppen (-20 poeng). Begge syklistene tok seg til finalen i begge løpene.

Litauen vil være representert av fem utøvere ved det gamle kontinentale mesterskapet, som avsluttes på lørdag.

Torsdag deltar O. Baleišytė i et flerløp (omnium), Vasilijus Lendelis og Svajūnas Jonauskas – i et sprintløp, og Justas Beniušis – i et løp (60 runder, 15 km).