Norsk Eurovision Song Contest – Fallen Angels med referanse til 80-tallets glamour / Artikkel

Musikeren ble populær i 2015 da singelen hans «Sjeiken» ble årets avgangssang. Det skal bemerkes at TIX er en av medforfatterne til superhiten «Sweet but Psycho». Eurovision-sangen hans «Fallen Angels» kan på sin side stilistisk defineres som en elektropop-ballade, med henvisning til glamouren på 1980-tallet. Selv om sangen ble kritisert av musikkjournalister for sine klisjeer, ble den en kommersiell suksess på de norske musikklistene.

Teksten til sangen «Fallen Angels»:

«Hva kan jeg si
Jeg kan ikke få henne til å bli
Når jeg vet at hun er så over
Hvordan kunne han noen gang elske?
Noen som meg
hun er utenfor rekkevidde
Her i mørket, inne i hullet i hjertet mitt
Jeg kjemper mot alle demonene mine og prøver å rive meg i stykker
Og jeg er ikke sikker ennå
Hva har du noen gang sett – i meg
Nei
Jeg er en, jeg er en fallen engel
Og uansett hvor hjertet mitt er, vil jeg aldri være der
Nå himmelen – til deg
Hun er så langt fra denne verden
Jeg kunne aldri være sammen med henne
For jeg vet at himmelen er ditt hjem
Det er det engler tilhører
Og det ville ikke vært rettferdig
Hvis jeg holder deg her nede
Her i mørket, inne i hullet i hjertet mitt
Jeg kjemper mot alle demonene mine og prøver å rive meg i stykker
Og jeg er ikke sikker ennå
Hva har du noen gang sett – i meg
Nei
Jeg er en, jeg er en fallen engel
Jeg prøver å fly, men jeg klarer ikke
Og jeg trenger at du skal vite det
Det er greit å la meg gå
For uansett hvor hjertet mitt er, er det ingen måte jeg noen gang vil gjøre det
Nå himmelen – til deg
Jeg er en, jeg er en fallen engel
Jeg er en, jeg er en fallen engel
Og jeg er ikke sikker ennå
Hva har du noen gang sett i meg
Nei
Jeg er en, jeg er en fallen engel
Jeg prøver å fly, men jeg kan derfor ikke
slipp meg
For uansett hvor hjertet mitt er, er det ingen måte jeg noen gang vil kunne
Strekk deg mot himmelen – til deg»

KONTEKST:

Finalen i Eurovision Song Contest 2021 finner sted 22. mai og semifinalen 18. og 20. mai. Konkurransearrangørene har utviklet ulike scenarier for å sikre at konkurransen foregår under ulike epidemiologiske forhold.

På grunn av den nye koronaviruspandemien har Eurovision Song Contest 2020 blitt avlyst. Dette var forventet å finne sted i Rotterdam, ettersom den nederlandske representanten Duncan Lawrence vant Eurovision Song Contest-finalen i 2019 med balladen «Arcade», og vant retten til Nederland til å holde neste konkurranse. Nederland vil utøve denne retten i 2021.

Eurovision-reglene sier at 2021-konkurransen er åpen for nasjonale nominerte i 2020, men ikke for sangen som vant i fjor. Samanta Tīna, vinner av den latviske nasjonale utvelgelseskonkurransen «Supernova» i 2020, skal også til Rotterdam med sangen «The Moon is Rising». 20. mai deltar han i den andre semifinalen i konkurransen.

En feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

Jasper Carter

"Frilans introvert. Vennlig fanatiker i sosiale medier. Kommunikator. Bråkmaker. Hardcore matnerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.