Norge sparker i gang fotball-EM for kvinner uten problemer over Nord-Irland | NÅ

Norge startet EM i fotball for kvinner torsdag med en enkel seier. Ikke-scorende stjernen Ada Hegerbergs lag var 4-1 for sterke for Nord-Irland i Southampton.

Etter tretten minutter sto det allerede 2-0 til Norge. Scoringen ble åpnet av Julie Blakstad, hvoretter det klønete forsvaret til Nord-Irland resulterte i det andre målet. Frida Maanum avsluttet.

Det norske laget fikk straffe etter en halvtime etter en unødvendig nordirsk håndball. Caroline Graham Hansen slo til fra 11 meter: 3-0. I starten av andre omgang gjorde Julie Nelson overraskende noe tilbake, hvorpå Guro Reiten fastslo sluttresultatet på vegne av Norge.

På grunn av den store seieren leder Norge, som kunne og kanskje burde vunnet med høyere tall, i gruppe A. For målforskjell er nordmennene foran Englands trener Sarina Wiegman, som slo laget onsdag.’Østerrike 1- 0.

England og Norge møtes mandag klokken 21 på Brighton & Hove Albion stadion. Østerrike og Nord-Irland møtes tre timer tidligere i Southampton.

For oransje kvinner starter EM på lørdag. Landslagstrener Mark Parsons spiller da mot sterke Sverige klokken 21:00. Kl. 18.00 møter medlemmene av Portugal- og Sveits-gruppen hverandre.

Ada Hegerberg klarte ikke å score mot Nord-Irland.