Norge er fortsatt med i verdenscupkampen og tar for øyeblikket ledelsen i den oransje gruppen

Norge gjorde det de skulle tidlig lørdag kveld. Den forrige oransje-motstanderen kan definere seg som ledere av gruppe G i minst to timer etter seieren over Latvia.

Latvia hadde tatt et skritt tilbake mot Tyrkia i vår, men klarte ikke å gjøre det igjen i Riga mot nordmennene. Gjestene ble hjulpet på vei tidlig i første omgang av en lett innløst straffe: Erling Braut Haaland viste vei til Norge og signerte 0-1 fra flekken.

Den scoringen sto lenge på måltavla, men Norge utnyttet ballbesittelsesoverskuddet midtveis i andre omgang. Mohamed Elyounoussi søkte det lengste hjørnet og lot Roberts Ozols – reservekeeperen som hadde erstattet den skadde Pavels Steinbors ved pausen – sjanseløs: 0-2.

Norge var nummer fire på målforskjell ved avspark, men rykket opp tre plasser takket være seieren. Men hvis Tyrkia endelig vinner i Gibraltar på lørdag, vil de være tilbake i ledelsen. I likhet med nordmennene er han også vinneren av kampen mellom Nederland og Montenegro.