NEO tar tre poeng fra Roden

0-2 I DRENTHE: TREDJE SEIER I 2023

Som nesten alle andre kamper møtte NEO en ventende motstander. Plaget Roden satte seg tilbake og lot NEO spille spillet. Laget gjorde dette tålmodig, og takket være folkene på flukt ble det jevnlig funnet åpninger i hjemmelagets forsvar. Etter rundt åtte minutter gjorde de mange besittelsene 0-1. Stef Rompelaar ble klarert ned på høyrekanten og det smale skuddet hans ble stoppet av Roden-keeper Niels Willems, men returen ble offer for Ron Spoler som skjøt på mål fra kloss hold.

Overvekt

I etter-målsfasen hadde NEO en stor ledelse, men klarte ikke å bygge opp scoringen. Ron Spoler skjøt rett på keeper etter godt spill, Stef Rompelaar gikk kort med Ron Spolers stramme innlegg og Rick ten Tusscher tvang Willems til en god redning etter godt arbeid fra Kevin Roesink. Etter en halvtime kom Roden bedre inn i kampen og da ballen plutselig «droppet dødt» etter et hjørnespark, gikk skinnet nesten i selvmål via et NEO-bein. De to neste anledningene var også for hjemmelaget. Først ble en mann løslatt på venstre ving, men skuddet hans ble kanskje bare knipset. Det så ut som et pusterom da Nick ter Arkel tok seg til NEO-kappen alene, men Rodens toppscorers skudd gikk utenfor.

Etter at Lobben til Stef Rompelaar gikk høyt og Kevin Roesink så skuddet hans bryte etter et langt angrep, måtte Leco Zeevalkink handle to ganger like før te, og den andre redningen, spesielt med foten, var desidert nødvendig for å holde stillingen 0-1 .

Andre halvdel

Tea var like over da Roden nesten sørget for 1-1. Storspissen Olivier van der Tuin traff toppen av stanga og Coen ten Tusscher måtte gjøre alt for å hindre et mål like etterpå. Etter at Ron Spoler så et skudd fly nesten til lengste stolpe, skjøt Hugo Steenbergen kort etter en time etter en pasning fra sin kaptein Rick Renkema, hvorpå NEO gradvis tok tilbake kontrollen og etter 70 minutter stod det 0-2 for laget. Etter to ganske dumme og identiske fellinger av Roden, fikk Max Brunninkhuis dokke to ganger for frispark. Den andre ble offer for Bas Spenkelinks erstatter som sendte Willems i en kontring og deretter avverget ballen fra kloss hold.

De siste femten minuttene mange sjanser fra begge sider. Ron Spoler traff Willems med et skudd med høyrebenet fra utsiden, Leco Zeevalkink reddet en ny redning med føttene og Max Brunninkhuis klarte ikke å fullføre et enestående løp på backlinjen. Sluttresultat: 0-2.

Dalfsen kommer på besøk førstkommende søndag. Duellen starter klokken 14:00.

© Borne Boeit. Artiklene og bildene våre er beskyttet av opphavsrett.