Nederlandske håndballspillere for små for Norge | 1Linburgh

De nederlandske håndballdamene tapte 25-32 for Norge torsdag i EM.

Nederlandske håndballspillere klarte ikke å bryte noen potter mot Norge. I danske Kolding var de sjanseløse mot et Norge med raskt og effektivt spill. I fjor under verdensmesterskapet i Japan klarte Nederland å vinne nok en seier over skandinavene.

Ingen baseplass
Landslagstrener Mayonnade hadde ikke laget base for Larissa Nusser, akkurat som i kampen mot Ungarn. Akkurat som den andre Limburg-spilleren Inger Smits startet hun på benken.

Det begynner snart igjen
Nederland startet sterkt mot fryktinngytende Norge. På grunn av dårlig avslutning og slurvete balltap ble 2-0-ledelsen raskt gitt bort. Nordmennene scoret fire ganger på rad, så mye at håndballene etter 7 minutter sto 2-4 på måltavla.

Enkel å utføre
Nederland kom seg deretter godt, men fortsatte å henge etter i lang tid. Marginen på to mål bak har vært opprettholdt en stund. På grunn av unødvendige tidsstraff fra Nederland kunne nordmennene enkelt nå 6-11 etter 20 minutters spill.

Inger Smits på midtbuen
Etter 20 minutter setter Mayonnade Geleens Inger Smits midt i sekstenmeteren. Med Smits som spillets distributør, klarte Orange å score to ganger i rask rekkefølge. Det nederlandske lagets spill forble for sakte, spesielt i pasninger. Nordmennene var på sin side foran keeper Tess Wester innen tre pasninger da de oransje mistet ballen.

Tandem Nusser Housheer
Fem minutter før pause ble vinnerlaget Nusser-Housheer kalt til aksjon mot Ungarn. Born-håndballspilleren forsøkte å tvinge seg. Det førte ikke til suksess, men til en offensiv feil hvorpå nordmennene kunne bringe stillingen til 10-15 takket være et straffespark. Kort tid før pause ble et Nusser-skudd stoppet av den norske keeperen, hvorpå stillingen 10-16 ble satt til pause fra neste pause.

Større nytte
Det samme bildet ble sett i andre omgang. Nordmennene spilte godt og rundet effektivt opp mulighetene sine. På femten minutter hadde de økt ledelsen til 9 mål.

Ettersom nordmennene forlot tøylene litt, kunne Nederland scoret en rekke vakre mål. Larissa Nusser klarte også å score tre vakre mål i kampens sluttfase. Det var ikke lenger en spennende kamp.

Mer spilletid for Smits
Det var overraskende at Frankrike-manager Mayonnade ga Inger Smits litt mer tid til å spille i denne kampen. For noen dager siden klaget håndballspilleren fra Geleen i media på at hun hadde spilt så lite under denne turneringen.

I løpet av de neste dagene vil de nederlandske håndballspillerne hvile. Mandag spiller de kun mot Tyskland. Tirsdag venter Romania som motstandere.