Nederland spiller mot Norge gjennom fremragende Bergwijn og går til VM i Qatar

Det nederlandske landslaget klarte å kvalifisere seg til VM i Qatar tirsdag kveld. Laget til landslagstrener Louis van Gaal måtte sidestille Norge for dette og selv om de manglet overbevisningen i å spille på banen, gjorde de det gjennom stjernen Steven Bergwijn.

Den innledende fasen av kampen var veldig stille. De oransje hadde ballen, men de klarte fortsatt ikke å finne løsningene. Den første sjansen kom etter tretten minutter med fotball. Memphis Depay spilte sin 75. landskamp og kunne ha presset landet sitt fremover. Etter et smart innlegg fra Bergwijn med utsiden av foten, klarer Memphis å treffe hodet, men timingen hans er utilstrekkelig og det samme er forsøket. To minutter senere prøver han å krysse bak stående bein, men klarer ikke å gjenta mot Montenegro.

Etter dette skjedde ingenting på en stund, før Horace Danjuma dukket opp etter en halvtime. Venstrekanten dribler og forsøker i lengste hjørne, men skuddet hans ender utenfor. Mulighetene dukket opp mot Norges dør, slik det skjedde etappevis. Minuttet etter Danjumas sjanse klarer Memphis å heade av for andre gang, men klarer nok en gang ikke å lukke foulen og nordmennenes keeper klarer å ta det med ro.

Slutten av første omgang var preget av gule kort til Norge og nok et forsøk fra det nederlandske landslaget. Morten Thorsby fikk gult kort for å ha tatt ned Denzel Dumfries og Alexander Sorloth fikk kort for en frekk takling på Frenkie de Jong. Det siste forsøket til det første selskapet kom igjen fra Memphis. Ballen falt høyt utenfor 16-meteren, hvorpå han spektakulært forsøkte seg med volley. Skuddet hans falt imidlertid keeperen og dermed sto det 0-0 til pause.

Etter pause fikk hjemmepublikummet igjen se en treg kamp. Norge endret i angrep og satset mer i andre omgang. Via Kristian Thorstvedt gjorde sitt første forsøk i løpet, men hans optimistiske forsøk fløy høyt foran. Etter 65 minutter med fotball gjorde Danjuma et nytt forsøk på vegne av Nederland. Bergwijn passerte ham raskt med sitt dårlige første trekk og passet ballen bra, men Danjuma bommet på ballen og forårsaket et fall.

Neste periode gikk uten sjanse for noen av lagene. Imidlertid fant den første utskiftningen av Orange sted. Davy Klaassen forlot banen, hvoretter Marten de Roon entret som måtte sørge for defensiv sikkerhet. Ikke lenge etter hadde Memphis en grei sjanse. De Roon sendte Bergwijn bort, som igjen kunne tjene Memphis. FC Barcelona-spissen tok ballen inn i motstanderens område, men ventet for lenge og skjøt utenfor i to tilfeller.

Kampen så ut til å ende uavgjort, men stjernen Bergwijn mente noe annet. Tottenham Hotspur-spissen mottok ballen fra Danjuma, hvoretter Bergwijn skjøt utmerket. Han lot ballen trille til utsiden av høyrefoten i det korte hjørnet. Etter dette ble det alt eller ingenting for Norge og dette ble tydelig i siste runde. Nederland klarte å slå gjennom takket være Bergwijn, som var rask nok til å holde alt og alle på avstand. Han la bredt til rett tid og Memphis kunne legge inn for 2-0. Som et resultat vant Nederland Norge og kvalifiserte seg til VM i Qatar i 2022.