Mer ballbesittelse, bedre sjanser, ingen straff: misfornøyde GA Eagles dør i cupturnering mot ADO | nederlandsk fotball

kamprapportGo Ahead Eagles var sterkere enn ADO Den Haag i fotball, tvang til flest sjanser og burde sluppet inn straffe etter en time. Torsdag kveld, like etter klokken elleve, spilte ikke alt lenger noen rolle i Bingoal Stadion, der Deventer-arvingen dessverre døde i KNVB-cupturneringen (1-0).

Joost Houtappels, Bauke Boersma, Wouter Foppen

Siste oppdatering:
09-02-23, 23:07

Den travle timeplanen – GA Eagles skal spille den viktige seriekampen søndag klokken 12:15 mot Sparta – tvang trener René Hake til å endre startoppstillingen betraktelig mot ADO Den Haag.

Debutantball

Erwin Mulder fikk dermed sin offisielle debut under stanga på GA Eagles. Det var deres grunnleggende debut for Xander Blomme, Jahnoah Markelo, Federico Mattiello og Sylla Sow. Fraværende i Haag de skadde Bas Kuipers (albue), Oliver Edvardsen (hamstring) og Enric Llansana (ankel). Angriperen Thomas Verheydt var fraværende fra ADO på grunn av suspensjon.

Etter nesten en halvtime uten skudd mellom stengene ble Hofstads spill plutselig interessant de siste femten minuttene av første omgang. Det var fremfor alt GA Eagles (70 % ballbesittelse) som måtte belønne seg selv med et mål i den fasen. Hakes lag hadde ikke bare mye ballbesittelse, men hadde også noen gode sjanser sammen.

GA Eagles Odds

Jay Idzes headet like utenfor etter Philippe Rommens sitt frispark, som like etter kom opp med en ball mot tverrliggeren. Tidligere hadde belgieren allerede siktet like utenfor målet til Sonny Stevens. Sylla Sow hadde også en mer enn utmerket skuddmulighet på nært hold, etter godt forarbeid fra Isac Lidberg. ADO-midtbanespiller Thomas reddet streken. Som før fikk Rashaan Fernandes innsatsen stoppet av Stevens. Mattiello sparker utenfor.

ADO hadde kun en sjanse gjennom Ricardo Kishna (viddeball). Med stillingen uavgjort 0-0 i første omgang, kan det hende at spesielt GA Eagles klager. Dommer Van de Graaf blåste ikke i fløyta for dykkerne til Markelo og Absalem, som tilsynelatende var for ivrige etter straffespark. Guiden burde imidlertid ha gjort noe med Van Breemens albue i ansiktet til Lidberg. Svensken falt blødende i bakken, men ettersom det ikke er noen VAR på dette stadiet av cupturneringen, ble forseelsen ustraffet.

Straffespark holdt

Rommens ble værende i garderoben i pausen, trolig for å unngå overbelastning. Oppegard løftet ham. GA Eagles tok likevel kampen og kunne med rette klage da Sow bommet på en straffe etter å ha strippet Asantes trøye etter en times spill.

Derfor var det spesielt bittert at ADO først fikk kampens andre sjanse i det 70. minutt. Catic lå til høyre – like etter en titt på ADO – mye raskere enn Oppegard. Han satte ballen foran og svart slo den: 1-0. Mulder hadde ikke noe svar.

Nasello grep umiddelbart inn og dro Lidberg, Mattiello og Fernandes til siden. Med Stokkers, Deijl og Adekanye har nye krefter blitt lagt til, hvorav to (Deijl og Adekanye) alltid starter fra basen til GA Eagles. Med Gerrit Nauber foran Blomme, ble det sendt en ekstra slager i forkant av Hake i de siste ti minuttene.

Det var helt for ingenting for GA Eagles. Tilsynelatende hadde ADO-trener Dick Advocaat igjen kommet opp med den rette planen og laget hans gikk ubeseiret for åttende gang på rad. GA Eagles, på den annen side, ble stående tomhendte etter fotturen mot NEC fire dager tidligere (1-0 seier). Akkurat som for to år siden falt Deventer-laget i 16-delsfinalen i cupturneringen.

KNVB Cup, åttendedelsfinale:
ADO Haag – Go Ahead Eagles 1-0 (0-0). 70. Joel Black 1-0. Dommer: Van de Graaf. Gult kort: Kemper (ADO Haag).

Skatt ADO Haag: Stevens; Hall, Asante, Van Breemen, Kemper; Esajas (70. Moreo Klas), Thomas, Kishna (70. Breinburg); Catic, Zwarts (87. Rodriguez), Absalem (46. De Waal).

GA Eagles lagoppstilling:Mulder; Mattiello (72. Deijl), Amofa, Idzes, Fontan; Blomme (80. Nauber), Rommens (46. Oppegard), Fernandes (72. Adekanye), Markelo; Sow, Lidberg (72. Stokkers).