Latviske hockeyspillere taper mot nordmenn i «bulls», noe som kompliserer veien til kvartfinalen. Høydepunkter / artikkel

Renārs Krastenbergs og Ronalds Ķēniņš, som ble anerkjent som de beste på det latviske landslaget, scoret i den første tredjedelen. Christian Rubin var presis på siste tredjedel, og kom til uavgjort 3:3. Latviske hockeyspillere utnyttet ikke forlengelsen, men nordmennene var «oksene» overlegne.

De første latviske angrepene endret ikke resultatet, men en mislykket episode i 4’eren tillot nordmennene å avsløre resultatet.

Nordmenn scorer først i kampen

Etter skuddet scoret Sondres Oldena fra flekken, og plasserte ballen nær øverste venstre hjørne.

Renārs Krastenbergs gjenoppretter uavgjort

Latviske hockeyspillere begynte å spille og gjorde flere skarpe angrep, men det ble ikke noe resultat, før Krastenbergs i det 12. minutt traff det øverste hjørnet av målet med et perfekt håndskudd.

Ronalds Ķēniņš utnevner Latvia

Ronalds Ķēniņš benyttet ikke en god mulighet til å gi Latvia ledelsen, som skled mot den norske keeperen ved siden av Rodrigo Ābols. Kongen bommet ikke på sin neste individuelle sjanse, og førte Latvia til ledelsen bare minutter før pause.

Intervju med Ronald King etter den første tredjedelen

Etter den første tredjedelen, i et intervju med latvisk TV, sa kongen at han liker raskt spill, så det er et godt samarbeid med Apple og Krastenberg for å endre angrepet. Kongen la til at laget trengte å løpe litt i starten av kampen, så Norge kunne ta ledelsen. I fortsettelsen av spillet må Latvia bruke farten sin og ta ledelsen, la Ķēniņš til.

Ken Andre Olimbs scorer for Norge i undertall

Latvia startet den andre tredjedelen i flertall og angrep farlig, men mistet pucken på blålinjen og Ken Andre Olimbs brøt inn i mål og slo Kivleniek.

Krenkelse mot Mikēlis Rēdlihs

Hjemmelaget prøvde fortsatt å presse motstandssonen med pressen, men kampens dominans i Latvia var ikke lenger like stor som i den første tredjedelen. Tre minutter før andre pause gikk den latviske spissen Miķelis Rēdlihs inn i garderoben ved hjelp av staben, som ble presset til det ytterste. Dommeren var i favør av de norske og ga begge lag to-minutters straffe.

Intervju med Rodrigo Apple

Spissen Rodrigo Ābols sa i et intervju på latvisk fjernsyn at nordmennene spilte smartere i andre tredjedel og brukte gaver fra det latviske landslaget. Ābol la til at ved starten av den siste tredjedelen, i det gjenværende minuttet av det numeriske flertallet, skulle målet scores, ikke tapes.

Nordmennene får en 3:2 fordel

To minutter igjen å spille av tredje periode, da Emilio Petersen benyttet sjansen til å kaste seg frem og bringe Norge i en 3:2-ledelse.

Kristiāns Rubīns trekker for Latvia

Midtveis i utligningen fikk Rubin et skudd fra en skarp corner, og tvang den norske keeper Henrik Haukeland til å gjøre en feil. Nordmennene gikk inn for flere avgjørelser av dommer Antonin Jerzabek, som to ganger ga latviske motstandere muligheten til å spille i flertall.

I den siste tredjedelen spilte Latvia allerede uten sin skadde kaptein Kaspars Daugaviņš og tok en røntgenbilde på et bevegelig sted rett ved siden av «Arena Riga», som umiddelbart var ukjent, rapporterte Latvijas Televīzija.

I tillegg spilte Latvia flertall i to minutter, men scoret ikke.

Serie etter kamp

I serien med okser var den eneste nøyaktige av seks latviske kull Lauris Dārziņš. Nordmennene gikk seirende fra Michael The Hague.

I de fire foregående gruppekampene har det latviske landslaget hatt to seire og to tap, så kampen mot Norge var viktig i kampen om kvartfinalen. Frem til slutten av gruppen vil latviske hockeyspillere fortsatt ha kamp mot Finland på søndag og Tyskland på tirsdag.

Intervju med Richard Bucharest før kampen

Spissen Rihards Bukarts sa til latvisk fjernsyn før kampen at han og hele laget er i god form, så det er grunn til å forvente en god kamp mot Norge.

Intervju med Artis Ābols før kampen

I mellomtiden understreket den latviske landslagssjefen Artis Ābols at hver kamp er viktig for laget, og det er ikke viktig mot hvilken motstander å ta poeng. Ābol innrømmet imidlertid at det må tas poeng mot Norge for at sjansene for å nå kvartfinalen skal være realistiske.

Intervju med Artūrs Irbi

Den tidligere latviske landslagsmålvakten Artūrs Irbe fortalte latvisk TV før kampen at han så på latviske landslagskamper og fulgte turneringstabellen. Irbem liker tilnærmingen til landslagssjef Bob Hart. På sin side styrker Hartleys tillit til Matisse Kivleniek selvtilliten hans som førstekeeper, la Irbe til.

I tidligere kamper hadde nordmennene kun oppnådd én seier og nederlaget mot Latvia ville så å si ingen sjanse for skandinavene til å gå inn i kvartfinalen.

Intervjuer med norske hockeyspillere før kampen

I et intervju med latvisk fjernsyn på konkurransedagen sa hockeyspillerne til det norske landslaget at målet mot Latvia, som i alle kamper, er å utnytte motstandernes feil og fokusere mer på prestasjonene deres.

Intervju med Peter Stalsten

I sitt intervju med Latvian Television sa Peter Stalsten, det norske landslagets sportssjef, at laget ikke var det sterkeste, ettersom mange var skadet eller okkupert i National Hockey League (NHL). Den største bekymringen for nordmennene har vært lagets evne til å tilpasse seg tempoet i verdenscupen etter en begrenset periode med forberedelser, men Stalsten håper det blir gode minner fra Riga-turneringen.

I kveldskampen i den andre undergruppen slo Danmark hviterusserne 5:2.

Episoder av det dansk – hviterussiske spillet

Latvia, Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Italia og Kasakhstan spiller i undergruppe B «Arena Riga». Undergruppe A inkluderer den russiske olympiske komité-laget, Sverige, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Danmark, Hviterussland og Storbritannia. Frem til 1. juni spiller gruppene en gruppeturnering, som bestemmer de fire lagene som går videre til kvartfinalen, mens verdensmesterne kunngjøres 6. juni.

Stemmeresultater for den beste spilleren til det latviske landslaget i kampen mot Norge