Latviske fotballspillere er uavgjort i Oslo og Norges sjanser for å reise til Qatar er sterkt hemmet

Det latviske landslaget i fotball spilte lørdag på Ullevaal Stadion i Oslo, Ullevaal Stadion, uavgjort 0-0 mot Norge i deres nest siste kamp i FIFA-VM-kvalifiseringen.

Allerede i det sjette minutt rører ballen hjemmelagets mål. Etter en kort bråk med forsvarsspilleren tok Alvja Jaunzema til slutt ballen hjem.

Etter 18 minutter avfyrte hjemmekeeper Erjan Hoskjolds Nieland et ikke altfor sterkt skudd fra Roberts Uldriķis.

I det 22. minutt gikk kampens første gule kort til «Sampdoria»-midtbanespiller Mortens Torsby, som slo ned Mārtiņš Ķigurs midt på banen og hindret et farlig kontring.

Norge – Latvia. Full oversikt over spillet:

I det 24. minutt scoret Christian Tūrstveds et lite mål i nedre høyre hjørne.

Uldriķis hadde en dårlig dag på jobben og mistet ofte balansen på det tunge føret.

Roberts Ozols økte bortelagets ledelse på et innlegg fra høyre.

I det 41. minutt reddet innlegget det latviske landslaget. Etter et angrep fra venstre headet Martin Edward’s et innlegg fra høyre og ballen gikk utenfor.

Andre omgang åpnet med at Torsby erstattet Joshua King og et farlig skudd fra Edegor like rundt øverste venstre hjørne av målet.

I det 52. minutt fikk de latviske spillerne også sitt første gule kort. Angrepet ble gjort av Eduards Emsis, som må gå glipp av neste kamp.

Ozols ga etter 55 minutters spill vertene ledelsen med 1 – 0 etter et angrep på høyresiden.

I det 59. minutt erstattet Vladimirs Kamešs Jaunzema, og i det 75. minutt ble Uldriķi erstattet av Igors Tarasovs.

I det 65. minutt var Muhameda Eljunussi på Ozols nær ved å utvide ledelsen, men skuddet hans fra venstre gikk i tverrliggeren og gikk bak mål.

Det var ikke nødvendig å bytte keeper, for Ozols var klar til å fortsette kampen med blodig hode.

I det 79. minutt måtte gjestenes midtforsvar se da Eljunussi stupte frem og scoret 0 – 0 for Chernomordia og Alexander Serlet.

Etter omspillingen av videoen nektet imidlertid dommeren målet, fordi Eljunussi var i bakerste posisjon – 0:0.

I det 82. minutt ble Tūrstveda erstattet av Ūla Sulbachens, men i det 88. minutt var Kamešs på kanten med et rødt kort midt på banen, dommeren begrenset seg til et gult kort.

I det 89. minutt tok Dainis Kazakevičs, hovedtrener for det latviske landslaget, to runder, og erstattet Krišis med Krišs Kārkliņš og erstattet Vladislav Gutkovski med Raimonds Krollis.

Kompensasjonen ble tildelt etter åtte minutter i det første minuttet og Krollis var den første som nådde hjørnet, men headingen hans ble blokkert av keeperen.

Nordmennene fortsatte å angripe på en stormfull måte, men suksessen var på det latviske landslagets side, og nådde 0:0.

I gruppe G, etter åtte kamper, ligger Holland på førsteplass med 19 poeng, Norge på andreplass med 18 poeng på ni kamper, Tyrkia på 15 kamper, Montenegro har 11 poeng, Latvia har tatt seks poeng på ni kamper, men Gibraltar er fortsatt bak.