Latvia vinner en femteplass i verden og en billett til verdenslekene – Innebandy – Sportacentrs.com

• Morics Krūmiņš, som var i spillapplikasjonen og sammen med laget, klarte ikke å spille den andre kampen på rad for det latviske landslaget på grunn av sykdom. Jānis Salcēvičs tok også plassen i kampen;

• I de første minuttene handlet lagene svært forsiktig, og skapte ikke øyeblikk av fare for det ene eller det andre målet. Rundt det femte spilleminuttet hadde den latviske målvakten mer og mer arbeid å gjøre;

• På slutten av den tredje tjente latvierne en straffe på to minutter da Roland Kovalevsky ikke var i stand til å spille med motstanderen, og da, redde dagen, var det ikke annet enn å bryte reglene;

• Den andre perioden av kampen, hvor det ble scoret tre mål, var mye mer positiv for den latviske landslagsspilleren. I det tredje minuttet ble Artūrs Jurševskis med i angrepet. 1:0 Latvia;

• Midt i perioden fikk Latvia retten til å spille i flertall, da reglene mot Ralph Orst ble brutt, men flertallet viste seg å mislykkes, og skapte ikke noe farlig på dørstokken til konkurrentene;

• Nordmenn begynte å ta ledelsen og det latviske landslaget hadde en pause i reklamen midt i perioden. Etter det endret kampforløpet seg og Rolands Kovaļevskis scoret nok en flott pasning fra Trekše;

• Det tok bare 30 sekunder å nå resultatet 3:0, da Morics Krūmiņš, nylig engasjert i kampen, igjen slår ballen inn i motstanderens mål fra kloss hold, noe som ytterligere styrker lagets overlegenhet;

• I kampens tredje periode klarte det latviske landslaget å holde scoringen på resultattavla lenge, men med ti minutter igjen av full tid brøt Jānis Ragovskis reglene og Ole Martins Olesens sendte ballen til Salcēvičs Fortezza med en lang rekkevidde. 3: 1;

• Bare halvannet minutt senere reduserte Arvīds Lindkvists resultatet til et minimum. Videre fortsatte nordmennene å danne sine egne angrep;

• Det var et regelbrudd mot Treks tre og et halvt minutt før slutten av ordinær tid. Lenge spilte latvierne sammen, og kastet dermed bort resten av spilletid, men kort tid før flertallet tok slutt, scoret det samme offeret med et skudd fra distanse, og nådde 4: 2 Latvia;

• Nordmennene byttet umiddelbart keeper i banens sjette spiller, men den første alvorlige faren ved det latviske målet oppsto først i de aller siste sekundene, da resultatet ikke endret seg;

• Dermed vant det latviske landslaget med 4:2, og sikret femteplass i verden og deltakelse i verdenslekene, som vil finne sted i USA neste år;

• Målvakt Jānis Salcēvičs har blitt anerkjent som den beste spilleren på det latviske landslaget.