KV Oostende taper mot Anderlecht og faller bak…

KVO var det farligste laget i åpningsfasen, men Durdov og Atanga kastet bort store muligheter. Like etter halvtimen tok gjestene ledelsen fra ingensteds. Murillos heading ble først blokkert av et hjørnespark, men i den påfølgende nærkampen scoret panamieren: 0-1.

I starten av andre omgang fant Amuzu Stroeykens foran mål, den unge spissens forsøk ble defusert og i andre omgang skjøt Dreyer over tverrliggeren. KV Oostende, etter å ha sluppet unna uavgjort 0-2, truet deretter med Sakamoto. Verbruggen redder situasjonen med en volley.

Vintersigneringen Islam Slimani kunne delta i mer enn femten minutter på Anderlecht. Han så Sakamoto løpe mot Verbruggen, men den nederlandske keeperen var i veien. Til slutt satte Ashimeru Verschaeren alene foran KVO-keeper Philips med en vanskelig ball, men i stedet for å presse, la Verschaeren den utenfor for Dreyer. Dansken ristet nettene med et skarpt skudd.

Med 31 poeng spretter Anderlecht foreløpig OH Leuven til en tiendeplass. Etter 1 av 24 er KV Oostende nest sist med 18 poeng. Red Lantern Seraing har tre færre. Zulte Waregem, som ligger på første nedrykksplass, har 20 poeng.