Kuip tomme seter til VM, Norge klar for Kökcü

I et tomt og friskt Kuip, av de fire tilstedeværende Feyenoord-spillerne, var det kun Marcus Pedersen som sparket i gang, som Norges høyreback. Keeper Justin Bijlow var fraværende fra den oransje troppen på grunn av skade. Landslagssjef Louis van Gaal stoppet søndag i rullestol i en skybox med brukket hofte. Han holdt kontakten med assistent Henk Fraser gjennom hele kampen via en telefonforbindelse.

De oransje tok overtaket mot nordmennene i første omgang. Dette førte ikke til mange muligheter, spesielt Arnaut Danjuma og Memphis Depay kunne ha ført Nederland foran etter en halvtimes spill. Norge tvang ikke Jasper Cillessen, Bijlows erstatter, til å redde i første omgang.

Andre omgang startet med flere trusler fra nordmennene, men det førte ikke til noen reelle muligheter. Å skape muligheter for Orange var også vanskelig. Femten minutter før slutt hadde Memphis sin største sjanse i kampen to ganger. Det første skuddet hans inn i feltet ble blokkert, det andre rullet like utenfor.

Se et intervju med Georginio Wijnaldum her. Teksten fortsetter under videoen.

«revocation-date =»«>

Kökcü legger press på

Med Tyrkia som ledet mot Montenegro med et mål fra Feyenoord-midtbanespilleren Orkun Kökcü, hadde ikke den nederlandske siden lenger råd til et mål i finalen. For nordmennene måtte et mål til for å unngå eliminering.

Men det norske målet kom aldri. Ti minutter før slutt kastet Steven Bergwijn ballen høyt på en pasning fra Danjuma og de oransje tok ledelsen. En fordel som brøt den norske motstanden. I sluttminuttene av spillet satte Memphis inn 2-0 etter en kontring.

Norge gikk også glipp av sluttspillet til slutt, da Tyrkia sikret andreplassen i gruppe G med 2-1-seier over Montenegro, med mål fra Kökcü.