Kjemp til siste slutt: Holland taper kvartfinalen i håndball-VM mot Norge

Det nederlandske damelaget kom til kvartfinalen i håndball-VM 2023. Mot Norge, det mest suksessrike kvinnelandet i håndballhistorien, ble stillingen 23-29 i Trondheim.

Nordmennene, vinnere av forrige verdenscup, satte umiddelbart det nederlandske laget under press. Yara ten Holte var, som hele turneringen, svært vanskelig å overvinne. Stillingen ble imidlertid 0-1 til Norge, takket være Ingvild Bakkerud. Nederland lot seg ikke ta motet og tok ledelsen 4-2, med enda et mål fra Ten Holte da Norge fikk straffe.

Norge går tom
De norske spillerne viste da hvordan de har vunnet så mange priser de siste årene. På et øyeblikk kom 6 mål i det nederlandske nettet: 4-8. Og like før pause sto det 7-12, et utrolig stort gap mot de norske kvinnene.

Men det norske laget gjorde en feil i byttet (det var én for mange kvinner på banen) og fikk tidsstraff. De hadde gått seg vill. Nederland kom tilbake og kunne hvile på 11-12.

2. omgang
Etter omstarten klarte Nederland å holde tritt med de norske håndballdronningene en stund. Likevel, etter 14-14, dukket det opp et nytt gap: 14-16 og deretter 15-20. Nederlandske angrep mislyktes alltid for raskt. Det ble til og med 15-22.

Med 10 minutter igjen på klokken jobbet vertslandet med et snikcomeback. 1 mål, 2 på rad, 3 på rad… Ville det vært mulig? Men norgesklassen kom bakpå med det 25. målet, av Stine Skogrand, etter angrep på mange spillere. Klokken var 8-10.

Norge til semifinale
Den nederlandske landslagstrener Per Johansson ba om time-out med 2 minutter igjen. Poengløst gitt poengsummen, men en trener vil åpenbart bruke alle tilgjengelige midler. Dette satte ikke Norge i ubalanse. Faktisk økte de til 23-29.

Plass 5 til 8
Nederland kan nå fortsatt bli nummer 5. Fredag ​​spiller det nederlandske laget semifinale om plassene 5 til 8 mot taperen Danmark mot Montenegro.