Kilde ønsker å «beholde selvtilliten frem til lekene»

«Jeg vil beholde denne tilliten frem til lekene», sa norske Aleksander Aamodt Kilde til AFP, etter en eksepsjonell desember (4 seire), mindre enn ett år etter en korsbåndsruptur i høyre kne.

Fra Innsbruck (Østerrike), hvor han er bosatt, snakket vinneren av den store krystallkloden om sin rehabilitering, fremgangen sin og planla OL i Beijing om en måned (4.-20. februar).

SPØRSMÅL: Du vant fire løp i desember. du virker ustoppelig…

SVAR: «Det er utrolig. Jeg kunne aldri ha forestilt meg det mindre enn et år etter kneskaden min. Det er utrolig å ha vært i stand til å komme tilbake så raskt og til et slikt nivå.»

Spørsmål: Har du fortsatt følgetilstander på daglig basis?

A: «Jeg må alltid være forsiktig, kroppen må behandles med respekt. Min restitusjon etter et løp er ikke den samme, jeg har fortsatt vondt i kneet. Jeg kan ikke lenger ha en timeplan så travel som jeg er. Før, kneet mitt er ikke der. han gjorde det. I det minste for denne sesongen må jeg være forsiktig.»

Spørsmål: Ser du enda sterkere ut enn før skaden?

A: «Jeg jobbet med mine fysiske svakheter under rehabilitering. Jeg så mange skivideoer for å finne ut hvor jeg kunne forbedre meg. Nå har jeg en bedre forståelse av hva som kreves for å være rask, og hva som er i det gir ingen mening for øyeblikket . vær for rask. Jeg er en sterk person, men på ski trenger du hele pakken. Jeg trenger ikke lenger alltid å bruke 100 % av kraften min som før. Jeg har en bedre bevissthet om musklene mine, kontroll over kroppen min og dens balanse fra bunnen av, spesielt på leggmusklene, får de + små + musklene til å fungere slik at de blir mer komplementære til de + store +. Det kom naturlig, etter en operasjon kan du ikke trene tung vekt. Jeg er også sterkere mentalt, mer balansert. Jeg jobbet også med teknikken min, med hvordan jeg kan opprettholde en god posisjon på svært vanskelige passasjer som i Bormio «.

Spørsmål: Du er 2. i den generelle klassifiseringen, 276 poeng bak sveitseren Marco Odermatt. Har du forhåpninger om en ny stor klode?

A: «Jeg vil gi et kjedelig svar, men som alltid tar jeg løpene etter hverandre. Jeg har allerede vunnet generalen, det var flott. Hovedmålet mitt er å gjøre det igjen, men med kneet må jeg være forsiktig. – Jeg ønsker ikke å bli skadet igjen. Uten å konkurrere om alle gigantene, vil jeg ha vanskelig for å holde følge med Marco Odermatt. Men fortsetter jeg som i desember, blir rangeringen min uten tvil veldig bra.

Spørsmål: Når ser vi deg igjen i storslalåm (i vinter konkurrerte han kun i supergigant og utfor)?

A: «Jeg skal spille den i Adelboden (Sveits) 8. januar. Jeg gleder meg til å være der.»

Spørsmål: Om en måned arrangeres de olympiske leker i Beijing (4.-20. februar). Du vil dukke opp der med mange seire bak deg …

A: «Jeg er selvsikker og jeg ønsker å beholde den tilliten frem til lekene og til slutten av sesongen. Men disse lekene vil bli annerledes, dette er det ukjente, ingen har vært i stand til å prøve banen ennå.»

Spørsmål: Føler du at du er arvtakeren til nyere norske gullmedaljer som Svindal, Jansrud, Aamodt?

A: «Det er litt av et stort kostyme å ha på seg. Det de har laget er enormt. Jeg håper selvfølgelig å fortsette denne norske serien, men det er lett å si …»

Q: Hva husker du fra OL?

A: «Jeg beholder et utmerket resultat fra Pyeongchang-nedkjøringen i 2018, med to mål fra Aksel (Svindal) og Kjetil (Jansrud), til tross for en veldig vanskelig forberedelse til løpet. Det var en fantastisk dag for laget. Skuffet fordi jeg Jeg var veldig rask, men jeg gjorde en stor feil (15.), denne dagen kunne vært enda vakrere ”.

Spørsmål: «Planlegger du en medaljekonkurranse med partneren din Mikaela Shiffrin?

A: «Jeg er smart nok til å ikke plassere slike spill med henne! Se på statistikken hennes, hun er på et helt nytt nivå. Vi snakker om OL sammen, vi ser på dem som en ny opplevelse, og prøver å holde seg positive til tross for konteksten hjelper vi hverandre med å beholde tilliten til hverandre».

Intervju av Robin GREMMEL

Albert Glisson

"Utforsker. Unapologetisk gründer. Alkoholfanatiker. Sertifisert forfatter. Wannabe tv-evangelist. Twitterfanatiker. Student. Nettforsker. Reisefantast."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.