Karlsbakk og Sahraoui vikar; Woudstra vinner turneringen med Orange Under 18s

sc Heerenveen gikk inn i landskampen med en god følelse. FC Groningen ble beseiret 0-2, og returnerte laget til venstre rad. Milan van Ewijk, Sydney van Hooijdonk, Daniel Karlsbakk og Osame Sahraoui kan forberede seg til en bortekamp med sine landsmenn. Du kan lese alt om deres reiser her.

28. mars, 21:55:
Daniël Karlsbakk og Osame Sahraoui vender tilbake til sc Heerenveen med blandede følelser. Begge spillerne ble klarert for Ungt Norge tirsdag kveld, men et godt resultat lot seg ikke oppnå. De portugisiske jevnaldrende var for sterke med 3-0. Afonso Sousa scoret det eneste målet før pause. Karlsbakk kom på banen etter en drøy times spill, men marginen ble snart doblet av Vitinha. Med den scoringen på tavlen kom Sahraoui inn med ti minutter igjen. Det så Andre Almeida sette sluttresultatet på tavlen i sluttsekundene av ordinær tid.

28. mars kl. 21.00:

Xavi Woudstra vant firelandsturneringen i Dubai med Orange U-18. SC Heerenveen-midtbanespilleren kom på etter en times spill i den siste kampen mot Mexico. Den gang sto det 0-3 til Nederland takket være mål fra Ezechiel Banzuzi, Jesse van de Haar og Jadon Slory. Da Woudstra var like innenfor linjene utvidet marginen seg enda mer: Julian Rijkhoff scoret 0-4. Mexico gjorde noe til gjengjeld, men seieren var ikke lenger i fare. Det betyr at alle tre duellene i den asiatiske oljestaten er vunnet. Tidligere har laget spilt mot De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia.

27. mars kl. 15.52:
Sydney van Hooijdonk debuterte i Dutch Juniors sist helg og la til sin andre landskamp i dag. Spissen kom inn som innbytter mot Unge Tsjekkia etter mer enn femti minutter. Da SC Heerenveen-spilleren kom inn var det 0-1 ledelse på tavla. Million Manhoef scoret det målet, kort tid etter at den nederlandske keeper Jasper Schendelaar reddet et straffespark. Femten minutter før slutt klarte tsjekkerne å utligne gjennom Vaclav Sejk, som ble sluttresultatet med en gang. Milan van Ewijk, ikke helt i form, var på benken i nitti minutter.

27. mars kl. 08.48:
Har landstreneren plass på basen igjen for Sydney van Hooijdonk? Får Milan van Ewijk noen minutter i dag? Det er den andre dagen for Dutch Juniores! Klokken 14 skal laget til Erwin van de Looi trene mot lagkameratene fra Tsjekkia.

26. mars kl. 13.00:
Erald Krasniqi tapte mot Malta mot Albania U19 søndag. Den første gjensidige treningskampen endte 2-0 til Akademy-spilleren, men det har nå vært en seier for det andre landet. SC Heerenveen-spilleren startet fra base og så Malta åpne scoringen etter sju minutter. Gent Elezajn utlignet før pause, men i den andre bragden ble det 2-1 til hjemlandet.

26. mars kl. 08.55:
Xavi Woudstra har vært i vanlig trening med førsteomganger SC Heerenveen siden vinterpausen. Det bra med midtbanespilleren ble også lagt merke til av den oransje landslagstreneren under 18. Derfor fikk han reise til Dubai, hvor laget spiller en firelandsturnering. Under den første kampen mot Saudi-Arabia var han en ubrukt innbytter, men mot De forente arabiske emirater fikk han være med i nitti minutter. Eid Mohammed la Nederland bak seg, men stillingen ble snudd på slutten av kampen. David Kalokoh sørget for 1-1. hvoretter Ezechiel Banzuzi jobbet 1-2 mot tauene i det femte minuttet av tilleggstid.

25. mars kl 20.00
Sydney van Hooijdonk hadde en dag som ikke snart vil bli glemt. SC Heerenveen-spissen debuterte i Dutch Juniores og vant mot sine norske jevnaldrende, hvor Osame Sahraoui ankom med femten minutter igjen. Milan van Ewijk og Daniël Karlsbakk ble værende på benken i nitti minutter. De så et tidlig mål fra Elayis Tavsan. Minuttet senere ble marginen doblet av Crysencio Summerville, hvoretter Quilindschy Hartman satte sluttresultatet til 3-0.

25. mars kl. 11.45
Det er kampdag for våre nederlandske juniorer og Jong Norway-landskamper. Osame Sahraoui, Daniël Karlsbakk, Milan van Ewijk og Sydney van Hooijdonk møter hverandre i Spania klokken 18:00. Begge lag har for tiden treningsleir der.

23. mars kl. 14.49:
Ikke bare byr a-laget på landskamper, men en rekke spillere er også innkalt fra ungdomsakademiet. Erald Krasniqi, som spiller i under 18 i sc Heerenveen, tilhører for tiden under 19 i Albania. I dag vant han mot Maltas jevnaldrende med sine landsmenn: 2-0. Den friesiske midtbanespilleren scoret ikke, men ga en assist.

20. mars kl. 12.45:
Milan van Ewijk og Sydney van Hooijdonk er kalt opp til Dutch Juniors. Spissen trakk seg i utgangspunktet etter forhåndsvalget, men får fortsatt møte på grunn av kanselleringer fra andre. Spissen er på vei til treningsleiren i Spania og føler seg bra, etter å ha vunnet søndagens kamp mot FC Groningen med to mål.

Nederlenderne konkurrerer i vennskapskamper mot sine norske og tsjekkiske jevnaldrende. Det betyr at de står diametralt i motsetning til Osame Sahraoui og Daniel Karlsbakk. Spissen var i Norges U19 forhåndsvalg, men er nå kvalifisert for en høyere aldersgruppe. Som et resultat går han på farten med venstre feltspiller. I tillegg til en kamp mot Nederland, spiller han også mot Portugal.