Jong Oranje slo etter rasende start, for sterk for nordmenn i treningskamp | nederlandsk fotball

Dutch Juniors beseiret Jong Norway under en treningsleir i Spania. I San Pedro del Pinatar slo laget til landstrener Erwin van de Looi motstanderen 3-0.

Dutch Juniors fikk en energisk start med flere debutanter. Elayis Tavsan førte Nederland i ledelsen i det fjerde minuttet. NEC-spilleren dro hjem. Ballen ble avvist av den norske forsvarsspilleren Leo Fuhr Hjelde. Bare et minutt senere sto det allerede 2-0. Crysencio Summerville avslutter kompetent etter individuell handling.

Kort tid etter omstarten fikk nordmennene muligheten til å komme nærmere med et straffespark. Målvakt Jay Gorter stoppet imidlertid Erik Botheims skudd. Like etter sørget Dutch Juniors for 3-0, da Ludovit Reis klarte å dytte ballen over målstreken fra kloss hold.

Sykdommer og skader

Bjørn Meijer manglet fra Dutch Juniors på grunn av sykdom. På grunn av skader ble Devyne Rensch, Sven Mijnans, Jeremie Frimpong og Mees Hilgers tidligere utelukket. Ryan Gravenberch og Kjell Scherpen ble overført til det «ekte» nederlandske laget til kampen mot Frankrike, som manglet spillere på grunn av virusutbruddet.

De nederlandske juniorene forbereder seg til EM som går i Georgia og Romania til sommeren. Under den spanske treningsleiren møter laget Tsjekkia mandag.