Japan går videre til kvartfinalen i VM på bekostning av Norge | VM for kvinner

Japan er, etter Spania, den andre som nådde kvartfinalen i verdenscupen for kvinner. I New Zealands hovedstad Wellington beseiret japanerne Norge 3-1 i en kamp mellom tidligere verdensmestere. Japan ble kåret til verdens beste i 2011, Norge vant verdensmesterskapet i 1995.

De oransje løvinnene kan møte Japan i semifinalen i verdenscupen i Australia og New Zealand. I morgen møter Nederland Sør-Afrika om en plass i kvartfinalen. Blir kampen vunnet, venter Spania i kvartfinalen fredag. Japan møter Sverige eller USA i kvartfinalen.

Japan tok ledelsen mot Norge etter femten minutter takket være et selvmål fra Ingrid Engen. Omtrent fem minutter senere var stillingen jevn igjen takket være Guro Reiten.

I det 50. minutt ble det 2-1 takket være Risa Shimizu. Med knappe ti minutter igjen av ordinær tid tok Hinata Miyazawa avgjørelsen: 3-1. Den norske superstjernen Ada Hegerberg, som kom inn som innbytter på grunn av manglende kondisjon, klarte heller ikke å unngå eliminering.

For fire år siden ble Japan eliminert i 16-delsfinalen. I Frankrike var Nederland for sterke til 2-1. Lieke Martens scoret vinnermålet fra straffemerket kort tid før slutt.

Norge var et ledende land innen kvinnefotball for noen tiår siden, men prestasjonene har vært skuffende de siste årene. For fire år siden ble de norske spillerne slått ut av VM i kvartfinalen.