Ishockeyspillere lider et nederlag i den andre kampen i VM, menn har en god start

De nederlandske ishockeyspillerne tapte sin andre kamp i Division 1A World Cup (den andre tier). Etter 1-1 mot Østerrike søndag slo de oransje Norge i Angers: 1-7 (1-2, 0-3, 0-2).

Norge tok ledelsen 2-0, men Savine Wielenga tok igjen noe etter en pasning fra Kayleigh Hamers i siste fase av første periode. Nordmennene lot seg imidlertid ikke begeistre, for midt i andre periode var de foran med gode 5-1.

Den siste halvtimen har Nederland vært enda mindre involvert, antall straffer har økt og Norges mål er kun scoret seks ganger.

Nederland spiller sin tredje gruppespillkamp onsdag. Frankrike er derfor motstanderen.

Menn begynner bra

Nederlenderne fikk en god start i Zagreb på verdensmesterskapet i divisjon 2A, det fjerde nivået. Orange vant i Zagreb mot Spania: 5-3 (2-0, 2-1, 1-2).

Raymond van der Schuit scoret to ganger i starten og andre periode var under tre minutter da Giovanni Vogelaar og Nick Verschuren også hadde truffet målet. Orange kom tilbake på gassen og slukte tre skudd, men Stefan Collard delte ut knockouten til spanjolene fem minutter før slutt.

Fem land deltar i turneringen i Kroatia og Nederland er nummer 29 i verden. Bare Kina er høyere på verdensrankingen (27). Vertslandet (31), Spania (32) og Israel (34) er svakere motstandere på papiret.

Kina blir Nederland sin neste motstander neste onsdag.