Innbytter Malen scorer nøyaktig for Dortmund, Lang og Vormer i Brugge

© Levert av NU.nl

Borussia Dortmund scoret sin første Bundesliga-seier i måneden onsdag kveld, delvis takket være et mål fra Donyell Malen. Trener Marco Roses side var for sterke 3-0 for bunnplasserte SpVgg Greuther Fürth.

Erling Haaland scoret det første målet på Signal Iduna Park i det 33. minutt fra 11 meter og satte inn 2-0 i det 82. minutt. Den beste norske spissen spilte sin femtende offisielle kamp for sesongen og har nå nitten mål.

Donyell Malen startet på benken, men ble klarert for å dukke opp i det 75. minutt for å erstatte Thorgan Hazard. Den tidligere PSV-spilleren signerte for Dortmunds tredje mål i det 89. minutt og tredje for sesongen i Bundesliga. I Greuther Fürth deltok Jetro Willems i 78 minutter som basespiller.

Dortmund er nå nummer to, seks poeng bak lederne Bayern München. Den regjerende nasjonale mesteren vant 5-0 mot VfB Stuttgart tirsdag kveld og kan kalle seg «Herbstmeister» i Bundesliga.

Tysklands nummer tre Daley Sinkgravens Bayer Leverkusen tapte 2-0 for TSG 1899-rival Hoffenheim onsdag: 2-2. Gjestene scoret først i det 80. og 83. minutt. Sinkgraven var på benken i nitti minutter.

Borussia Mönchengladbach tapte 2-3 hjemme mot Eintracht Frankfurt, RB Leipzig tapte 0-1 i finalen på FC Augsburg (1-1) og 1. FC Union Berlin og SC Freiburg spilte målløse uavgjort.

Lang og Vormer hjelper Brugge med å vinne

I den belgiske ligaen noterte Club Brugge en stor seier over lavflyveren OH Leuven: 0-4. Noa Lang åpnet scoringen i det 26. minutt fra en Hans Vanaken-pasning og signerte for sitt sjette seriemål for sesongen.

De holdt seg lenge med det ene målet, men etter pause vant Brugge 0-4 innen åtte minutter. Charles De Ketelaere, kaptein Ruud Vormer og igjen De Ketelaere scoret.

Mathieu Maertens reddet æren for Leuven fem minutter før tid, som gjenstår i de nedre regionene. Brugge er nummer to i Belgia med 39 poeng, fire færre enn lederne Union. Lang ble byttet ut i det 78. minutt, Vormer spilte hele kampen og Bas Dost kom med sju minutter igjen.