Håndballspillerne bøyer seg for Norge i andre halvdel av EM

Nederlandske håndballspillere tapte også sin andre kamp i hovedrunden i EM. I Hamburg tapte laget ledet av trener Staffan Olsson 35-32 mot nordmennene. Ved pause ledet det nederlandske laget fortsatt 18-16.

På grunn av nederlaget forblir laget ledet av trener Olsson på 0 poeng i gruppe II i hovedrunden. Det gjenstår fortsatt kamper mot Slovenia og Portugal. Håndballspillere vil ikke lenger kunne kvalifisere seg til de to øverste plassene i gruppen, som er lagene som går videre til semifinalen.

Det nederlandske laget hadde ikke lenger Thomas Houtepen tilgjengelig mot Norge. 21-åringen rev det fremre korsbåndet i venstre kne i nederlaget mot Danmark. Han var allerede den andre spilleren fra det nederlandske laget som ble påført denne skaden denne uken, etter Samir Benghanem i kampen mot Sverige mandag.

Etter nordmennenes to første mål utlignet Dani Baijens og Bobby Schagen. Det nederlandske laget tok en 10-8 ledelse i første omgang takket være Baijens og Niels Versteijnen. Og selv om motstanderen kom tilbake til 16-16, avsluttet håndballspillerne første omgang med et lite overtak takket være scoringer fra Lars Kooij og Versteijnen.

I andre omgang tok nordmennene initiativet og det var fremfor alt den norske målvakten som stoppet scoringen for det nederlandske laget. Norge endte på 26-22, mens Versteijnen og Rutger ten Velde gjorde feil flere ganger for Nederland. Nederlenderne slo tilbake til 30-28, men så motstanderen løpe fra igjen. Petter Øverby satte sluttresultatet til 35-32.

Ten Velde ble det nederlandske lagets toppscorer med åtte mål. Baijens, Versteijnen, Kooij og Schagen scoret fem ganger og Luc Steins tre ganger. Tim Claessens var presis en gang.